Antena Căutare

Arsă pe trup cu fiare încinse, de propriul soț, pentru că nu a vrut să renunțe la Dumnezeu. A fost aruncată într-un cuptor încins, dar a ieșit nevătămată! Iuliana din Nicomidia, Sfântă Muceniță, la doar 18 ani

21 decembrie, ziua în care calendarl ortodox o prăznuiește pe Sfânta Muceniță Iuliana din Nicomidia.

Sfânta Muceniță Iuliana din Nicomidia, ucisă de soț, la doar 18 ani

Sfânta Muceniță Iuliana din Nicomidia s-a născut într-o familie de oameni înstăriți, la sfârșitul secolulului al III-lea, începutul secolului al IV-lea. A fost logodită de părinți, fără voia ei, cu Eleusie, un senator păgân.

Arsă pe corp cu fiare înroșite, aruncată într-un cuptor încins

Pentru că logodnicul ei nu era creștin, Sfânta Muceniță Iuliana din Nicomidia a refuzat să se căsătorească cu Eleusie. Tatăl ei s-a simțit umilit de decizia fetei, așa că a dat-o pe fiica sa pe mâinile soțului ei, care a supus-o la multe cazne.

Orbit de refuzul tinerei de a se închina idolilor păgâni, bărbatul a supus-o unor chinuri groaznice. Iuliana a fost spânzurată de par, i s-au ars părți ale trupului cu fiare înroșite și a fost aruncată într-un cuptor încins, unde prin rugăciune fata a ieșit nevătămată.

După ce au auzit de minune, 500 de bărbați și 130 de femei au lepădat credință păgâna. Eleusie a ordonat ca toți să fie uciși, împreună cu Iuliana, care avea doar 18 ani în momentul când a avut parte de o moarte mucenicească.

Rugăciunea Sfintei Mucenițe Iuliana din Nicomidia

Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viață ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din întunericul neființei și viață mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijineste în necazuri și-mi întâmpină trebuințele.

Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, indreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale,- când mă poticnesc, Tu mă sprijinesti;

Când cad, Tu mă ridici,- și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părințeștile Tale brațe. O, cât de multe sunt datoriile mele către Ține, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părintească Ta bunătate și îngrijire.

Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință că bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele.

Și înțelepciunea Ta să mă povatuiasca totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului (al cărui nume îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.

A născut acasa ajutată de soț și fiica de patru ani. Imagini emoționante din timpul nașterii - Foto... Testul ce i-a înnebunit pe toți! Ce număr trebuie pus în locul semnului de întrebare?...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x