Antena Căutare

Singurul om din lume lovit de un meteorit. "Ședeam, liniștită, în pat, când, zbufff, piatra a trecut prin tavan și m-a ars pe burtă. Dumnezeu mi-o trimisese mie!”

Pe 30 noiembrie 1954, o bucată de meteorit a străpuns tavanul casei în care locuia Ann Hodges, în Sylacauga, Alabama, SUA. Piatra, cu o greutate de 3,86 kilograme, a ricoșat dintr-un radio și a rănit-o pe Ann, arzând-o pe burtă pe o suprafață asemănătoare cu cea a unui ananas. Conform specialiștilor, a rămas unica ființă umană nimerită, oficial, de o astfel de rocă căzută din Univers

Pe 30 noiembrie 1954, o bucată de meteorit a străpuns tavanul casei în care locuia Ann Hodges, în Sylacauga, Alabama, SUA. Piatra, cu o greutate de 3,86 kilograme, a ricoșat dintr-un radio și a rănit-o pe Ann, arzând-o pe burtă pe o suprafață asemănătoare cu cea a unui ananas. Conform specialiștilor, a rămas unica ființă umană nimerită, oficial, de o astfel de rocă căzută din Univers

Ceasurile arătau aproape două după amiaza când Ann Elizabeth Fowler Hodges, o americancă de 34 de ani din Sylacauga, Alabama, dădea să se bage în pat. Gătise ceva pentru al ei bărbat, Eugene, aflat la muncă, văzuse care e treaba cu orătaniile din curte, acum voia să treacă, nițeluș, la odihnă. ”Aranjam păturile, pentru că pe 30 noiembrie 1954 era destul de friguleț, când am crezut că dă peste mine cutremurul. Zbufff, o bufnitură imensă, un zgomot infernal. Bucata de piatră a spart tavanul, a lovit un aparat de radio aflat pe o noptieră și s-a oprit pe burta mea”, începe povestea femeia.

Cu câteva minute înainte, locuitorii din micuțul orășel ce număra, pe atunci, puțin sub 10.000 de suflete, îndeletniciți cu producerea de marmură, observaseră ceva ca o minge de foc ce cobora din cer. ”Un fel de lumânare ce se stingea și, în goana ei, producea mult fum”, zic ei.

Războiul Rece e în toi. Febra pornește imediat. În zonă sunt câțiva geologiști, dar, până să ajungă unul la fața locului, zvonurile pleacă la drum: ”Sunt sovieticii, ei au aruncat bucata de rocă!” pac, șeriful o ia, o ascunde, apoi sună la cei de la Air Force. Sylacauga devine, pentru câteva ore, centrul SUA, toată lumea se pregătește de o invazie a rușilor. Chiar și Eugene, soțul, când ajunge acasă. ”Nu m-am putut apropia de intrare, lumea era buluc acolo, în curte. Era clar că urma un război”, avea el să istorisească.

La reconstituire, Ann le arată domnilor polițiști pe unde a intrat meteoritul în casă

Bucata-i mare, de 3,86 kilograme. Femeia e arsă pe burtă, în partea stângă, are nevoie de îngrijiri medicale, e dusă la spital. Finalmente, cercetătorii stabilesc că sovieticii nu au nici cea mai mică legătură, că e vorba de un meteorit, o bucată de chondrită ”normală”, din grupa H4. ”Este al meu, Dumnezeu mi l-a trimis mie, dintre toți pe mine m-a lovit”, spune femeia, iar opinia publică o susține: după cercetări trebuie să se întoarcă la ea! Dar nu e chiar așa de ușor! Ann și Eugene sunt chiriași, casa-i a lui Bertie Guy, o femeie care vrea să se îmbogățească. ”A nimerit pe proprietatea mea, deci e mea!”, spune ea. Începe scandalul. Finalmente, Eugene scoate 500 de dolari, convins că va vinde cu mult mai mult, la licitație, bucata de rocă. Însă interesul e tot mai scăzut. În 1956, familia o donează, gratuit, ”Muzeului de Științe Naturale” din Alabama.

Conform unor documente italiene, în 1677 un călugăr din Milano ar fi fost lovit de un meteorit și ucis, dar acest lucru este greu de dovedit

Eugene crede că piatra miraculoasă îi va îmbogăți. Nu va fi așa

Conform apropiaților, Ann nu-și va mai reveni, niciodată. ”Fizic, n-a avut mare lucru, în afară de acea arsură. Mental, însă, nu era pregătită pentru așa ceva”, spun cei care au cunoscut-o. Presiunea mediatică la care a fost supusă a doborât-o. Au divorțat în 1964. Opt ani mai târziu, Ann Hodges, singura femeie lovită, oficial, de un meteorit, se stingea la un azil din Sylacauga, la doar 52 de ani.

Doi pui de urs panda orfani, urmăriți în primele lor 100 de zile de viață. Internauții: „Nu am văzut ceva mai frumos de ... Un puști a oferit bancnote în valoare de mii de euro trecătorilor pe o stradă din Bavaria. Nu ați avut drum pe acolo?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x