Antena Căutare

Sistem public de transport cu vehicule electrice, pentru Ploiesti

Ploiestiul este implicat intr-un proiect de dezvoltare al unui sistem public de transport automat cu vehicule electrice, alaturi de alte orase si institutii europene, relateaza Green Report.

Proiectul se numeste City Alternativ Transport System, avand o finantare de 3 milioane de euro. El a fost demarat in 2010 si in cadrul sau mai participa orasele Strasbourg, Formello, Universitatea din Lausanne, Institutul MINES ParisTech si inca doua companii elvetiene.

"Obiectivul acestui proiect il constituie dezvoltarea unui sistem de transport pe baza unui vehicul electric existent: CRISTAL. Vehiculul are o capacitate de 4 sau 6 persoane, putand fi condus si manual. Pe axele principale din oras, unde traficul este mare si apar ambuteiaje, acest tip de vehicul va trece pe conducere automata. Ele vor fi incolonate, insa fara a fi conectate fizic si se vor deplasa sincron. Astfel, vehiculele se vor sincroniza si cu semnalizarea rutiera pentru a economisi timp si pentru a evita crearea unor blocaje in trafic", a explicat Dr. Bogdan Stanciulescu, cercetator la Institutul MINES.

Sursa: Antena3

Foto: singularityhub.com

VIDEO! Un tigru, rapus de o pasare la gradina zoologica... VIDEO! Cristaline - un avion electric de doar 90 de kilograme!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x