Antena Căutare

SONDAJ: "Somebody to love": de la Jefferson Airplane, la Queen şi Justin Bieber. Toţi au pornit în căutarea IUBIRII. VOTEAZĂ ŞI TU!

Vestea că Paul Kantner, interpretul piesei ”Somebody to Love”, a murit - a îndurerat milioane de fani

SONDAJ: "Somebody to love": de la Jefferson Airplane, la Queen şi Justin Bieber. Toţi au pornit în căutarea IUBIRII. VOTEAZĂ ŞI TU!
Îndrăgostiţi

Vestea că Paul Kantner, interpretul piesei ”Somebody to Love”, a murit joi, la vârsta de 74 de ani - a îndurerat milioane de fani. Artistul s-a stins în urma unei crize cardiace. De altfel, Kantner era recunoscut pentru militarea sa în favoarea consumului de droguri, deşi nu se ştie dacă substanţele folosite în trecut i-au grăbit moartea.

O melodie compusă în trei ani

Cofondatorul trupei Jefferson Airplane şi-a dedicat întreaga existenţă muzicii, dar o melodie l-a consacrat: ”Somebody to Love”. Cântecul, compus de Darby Slick, chitarist de renume şi prieten de-al lui Paul, a fost scris după ce Slick a fost părăsit de către iubită. Primele acorduri i-au venit în minte în 1962, dar abia trei ani mai târziu avea să scrie şi versurile, după ce femeia care îi fusese alături l-a părăsit. Iniţial, nu ştia ce titlu să-i dea. Întâi a optat pentru "Mind Full of Bread", dar apoi s-a răzgândit.

Melodia a fost ulterior inclusă de editorii Revistei Rolling Stone în Topul celor mai bune 500 de melodii ale tuturor timpurilor. Prieten bun cu Paul, compozitorul i-a înmânat melodia devenită ulterior un hit.

Legendarul Freddie şi ”Somebody to Love”

Cu altă linie melodică şi alte versuri, legendarul Freddie Mercury compune în 1976 "Somebody to Love", inclusă de altfel pe albumul Queen în acelaşi timp.

Bieber cântă şi el ”Somebody to Love”

În 2010, idolul adolescenţilor, Justin Bieber compune împreună cu patru prieteni "Somebody to Love", o piesă vizualizată de 330 de milioane de oameni pe YouTube. Colaborarea cu Usher i-a garantat succesul.

Deşi cele trei melodii care poartă acelaşi nume sunt diferite, în toate artiştii îşi "cântă" iubirea. Iar milioane îndrăgostiţi pornesc butonul de Play, fie că ascultă Jefferson Airplane/ Queen sau Bieber.

O țigară electronică i-a spulberat dinții după explozie... BARZA PĂREA CĂ UITASE LOCUL! Paolo nu e un bebeluş oarecare. Este primul copil născut după 28 de ani într-un oraş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x