Antena Căutare

Start in aventura 100% romaneasca "Dacioti pana-n Mongolia"

Iulian, fost publicitar, Alexandru, editor foto la Jurnalul National, si Nicu, biciclist si actual corporatist, au plecat cu o Dacie 1310 spre Praga, locul in care pe 17 iulie se va da startul raliului umanitar Mongol Rally 2012. Este pentru prima data cand o Dacie va ajunge in Mongolia si este prima Dacie care participa la acest raliu.

Cei trei „dacioti” si masina tuturor romanilor, Dacia 1310, vor parcurge in aceasta vara 15.000 de kilometri, de la Bucuresti tot spre Est, pana in Ulan Bator, capitala Mongoliei. Vor trece prin 15 tari, dintre care Azerbaijan, Turkmenistan si Uzbekistan, vor ajunge la Marea Aral si vor traversa Pamirul – a doua cea mai inalta sosea din lume, aflata la peste 4.500 de metri, dar si desertul Gobi.

Desi niciunul nu a avut Dacie, Iulian, Alexandru si Nicu vor participa la Mongol Rally cu o Dacie 1310, un produs clasic romanesc, inainte de “era” Renault. "Traim intr-o tara invadata de chinezarii, de produse importate. Ne-am gandit ca e momentul sa ne intoarcem la marcile noastre. Suntem romani, iar Dacia ne reprezinta, a facut parte din copilaria noastra, a parintilor nostri", spune Nicu.

Dacia Berlina, modelul din 2003-2004, va putea fi dusa de anul viitor la casat, prin programul Rabla. "Daciotii" vor salva una si vor spune povestea ei peste hotare, pana in Mongolia.

"Doream sa mergem cu trenul, mai exact cu Transsiberianul, dar am ales sa participam la Mongol Rally, pentru aceasta aventura umanitara", spune Iulian. Scopul principal al acestui raliu, care se desfasoara din 2004, este umanitar. Toate echipajele, circa 400 in fiecare an, se angajeaza sa doneze la destinatie, in Ulan Bator, masinile pe care le conduc si cel putin 1.000 de lire sterline.

Banii stransi sunt folositi pentru ajutorarea copiilor fara posibilitati din Mongolia. Daciotii vor dona Dacia 1310 si 500 de lire sterline catre Lotus Children’s Centre, iar cel putin 500 de lire sterline catre o cauza umanitara din Romania.

Pana acum, baietii au luat vizele pentru Azerbaijan, Kazahstan, Kirgiztan si Mongolia, l-au gasit pe nea Ion, mecanicul cu care vor face un curs de mecanica si pe care il vor suna la nevoie de pe drum, au facut traseul in detaliu si au realizat un plan pentru a strange cei 12.000 de euro necesari.

Vineri, 13 iulie: Vezi ce iti rezerva astrele!... Vezi cum a castigat un baiat de noua ani 250.000 de lire in 15 minute!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x