Antena Căutare

Structura solului martian este asemanatoare cu cea a terenurilor din Hawaii

Compozitia mineralogica si structura solului de pe Marte seamana izbitor de mult cu solurile bazaltice, tipice pentru regiunile cu vulcani de pe Pamant, au anuntat marti experti NASA, in urma analizei probelor de sol martian colectat de robotul Curiosity, indicand ca o astfel de compozitie este caracteristica intre altele solului din Hawaii, conform Tribune.com.

“Pana acum mineralogia de pe Marte tinea de domeniul presupunerilor si speculatiilor”, spune savantul David Vaniman, de la Planetary Science Institute in Tucson, Arizona.

“Analiza probelor de sol martian este interesanta nu doar din punct de vedere academic. Solul oricarei planete releva procesele istorice, care au influentat evolutia sa. Acesta este elementul principal de informatii cu privire la caracteristicile climatice actuale si din trecut ale planetei”, a explicat el.

Citeste articolul complet in incomemagazine.ro!

Cum a scapat Casanova de furia sotilor? Pe 31 octombrie 1755 a reusit sa fuga din Palatul Dogilor... Romanii se pregatesc pentru Halloween! Anul acesta, la moda sunt ranile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x