Antena Căutare

Studiu: Ciupercile halucinogene ar putea fi folosite pentru tratarea negativismului

Doar o singura doza de ciuperci halucinogene este suficienta pentru a altera personalitatea unei persoane pentru mai bine de un an sau chiar permanent. Studiul realizat de cercetatoarea Katherine MacLen a scos la iveala faptul ca persoanele care au luat o doza de psilocibina, substanta care se gaseste in ciupercile halucinogene au manifestat o mai mare „deschidere" a personalitatii lor, iar efectul a persistat cel putin 14 luni.

Deschiderea este un termen de psihologie care se refera la aprecierea experientelor noi. Oamenii care sunt mai deschisi au tendinta de a avea o imaginatie mai bogata si valoreaza emotiile, arta si curiozitatea.

Aceasta schimbare de personalitate este neobisnuita, pentru ca in mod normal, transformari majore nu prea mai au loc dupa varsta de 25-30 de ani. Insa acest studiu arata ca personalitatea tinerilor si chiar a adultilor se poate schimba semnificativ din cauza acestor droguri.

Sursa schimbarii nu o reprezinta insa drogul in sine, ci experienta mistica pe care o ofera psilocibina. Senzatiile obtinute nu sunt mai putin adevarate decat cele simtite fara folosirea lor si impactul lor este unul puternic.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 51 de voluntari care au raspuns unor chestionare legate de folosirea ciupercilor halucinogene, dupa ce au primit doze mici de psilocibina, dar si pastilute placebo.

Inainte de a fi drogati, fiecare participant a primit un chestionar referitor la personalitatea sa, ce masura „deschiderea". Acelasi chestionar a trebui completat si la inchierea studiului, dar si 14 luni mai tarziu.

Rezultatele au fost publicate recent si arata ca in timp ce anumite aspecte ale personalitatii au ramas la fel, deschiderea lor a fost schimbata. Experimentul nu este recomandat insa sa fie facut acasa si MacLean atrage atentia asupra faptului ca participantii la studiu au fost indeaproape supravegheati si pregatiti psihologic. Chiar si asa, multi au dat dovada de anxietate si teama.

MacLean cercetateaza acum efectele combinarii psilocibinei cu meditatia si spera sa gaseasca beneficii terapeutice pentru a creste deschiderea, ajutand oamenii sa iasa din capcana gandurilor negative. Studiul ofera si o legatura mai clara intre droguri si arta, sugerand ca folosita sub supraveghere, psilocilina ar putea creste creativitatea si stimula intelectul.

Foto: earthtimes.org

Protest inedit in Pitesti: Un pensionar, pazit de 50 de jandarmi... Imagini cutremuratoare in Brazilia. Nou-nascut cu diformitati monstruoase...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x