Antena Căutare

Studiu: Lumanarile din parafina dauneaza sanatatii

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Carolina de Nord, SUA, arata ca lumanarile din parafina, cu fitil de plumb, sunt nocive pentru sanatate. Oficialii romani nu au realizat pana in prezent nici un studiu de acest fel, insa reprezentanti din Ministerul Sanatatii sustin ca parafina nu prezinta nici un pericol pentru sanatate, informeaza Green Report.

Nu am auzit ca lumanarile din parafina sa fie periculoase pentru sanatate. De ce ar fi, cand parafina se foloseste si in tratamentele medicale? Oricum, Ministerul Sanatatii nu a dat nicio reglementare prin care lumanarile din biserici sa fie interzise sau socotite toxice


Nici reprezentantii Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorului nu cunosc existenta vreunei reglementari prin care ar putea fi sanctionata toxicitatea anumitor lumanari.

Nu avem nicio reclamatie, deocamdata, de la consumatori sau din alta parte, legata de toxicitatea anumitor lumanari care se aprind in biserici. Daca aceste sesizari ar fi existat, le-am fi trimis Ministerului Sanatatii", a spus Irina Dinu, purtator de cuvant ANPC.

Medicii avertizeaza insa ca „aprinderea mai multor lumanari din parafina intr-un spatiu inchis poate sa agraveze astmul, sa cauzeze simptome alergice sau sa irite caile respiratorii".

sursa: Antena3.ro

foto: Intact Images

Un copil de sase ani a plecat dupa mancare la volanul masinii mamei sale!... "Gaura neagra a Pamantului", surprinsa de satelitii coreeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x