Tabloul lui LS Lowry necunoscut mai bine de şapte decenii, vândut pentru 2,65 milioane de lire sterline

Tabloul „The Mill, Pendlebury”, pictat de LS Lowry în 1943 şi necunoscut în lumea artei mai bine de şapte decenii, a fost adjudecat contra sumei de 2,65 milioane de lire sterline într-o licitaţie care a avut loc la Christie's din Londra.

Opera de artă a fost cumpărată marţi seară de un colecţionar privat, scrie BBC.

Era aşteptat ca tabloul să fie vândut la licitaţie pentru o sumă cuprinsă între 700.000 şi 1 milion de lire sterline.

Lucrarea înfăţişează muncitori într-o zi liberă şi copii jucând cricket. Ea s-a aflat mare parte din timp în Statele Unite, în colecţia cercetătorului medical Leonard D Hamilton, care a murit anul acesta.

Lowry a dat tabloul părinţilor lui Hamilton în urmă cu mai mult de 70 de ani, când familia locuia în Manchester.

Soţii Hamilton i-au dat tabloul fiului lor, care l-a ţinut în camera în care a locuit când era student la Oxford. Hamilton, care a avut un rol important în descoperirea structurii ADN, s-a mutat mai târziu la New York, luând pictura cu el. În anii 1970, el a început să îşi dezvolte colecţia de artă.

Născut în 1887, în Pendlebury (Lancashire), Laurence Stephen Lowry a devenit cunoscut pentru descrierile lui aparent simple ale vieţii clasei muncitoare din zonele industriale din nordul Angliei. El a murit în 1976.

Relaţia pictorului cu mama lui a fost transpusă, anul trecut, în filmul „Mrs Lowry & Son”, cu Timothy Spall şi Vanessa Redgrave în distribuţie.

Acme Mill, pictată de Lowry, a fost prima filatură de bumbac din Anglia care a funcţionat doar pe electricitate. Producţia a fost oprită în 1959 şi clădirea demolată în 1984.

Cele mai scumpe lucrări de LS Lowry vândute la licitaţie sunt „The Football Match” şi „Piccadilly Circus”, ambele pentru 5,6 milioane de lire sterline, în 2011.

Sursa : news.ro

Ultimele știri