Antena Căutare

Neuromarketing-ul, noua metoda de a detecta dorintele ascunse ale oamenilor

Cele mai asunse dorinte pot fi detectate cu ajutorul unui aparat. Dorinte pe care nici macar noi nu ni le imaginam,, din cauza ca sunt in subconstient. Asa ca oamenii din publicitate au descoperit o metoda prin care sa-i manipuleze pe oameni: le cerceteaza reactiile, pentru ca apoi sa creeze cea mai buna reclama.

Desi cu totii uram reclamele, aceste ne influenteaza fara sa vrem. Iar viitoarele reclame ne vor afecta si mai mult, o data cu o noua tehnica de cercetare. Cu ajutorul unei casti cu electrozi, consumatorul este conectat la un aparat asemanator detectorului de minciuni. Ochelarii arata unde si cat timp s-a uitat si asa sunt descoperite reactiile emotionale si neuronale la anumite imagini sau cuvinte.

In urma experimentelor, rezultatele vor fi folosite pentru a influenta prin reclame. Insa profesorii care predau studentilor tehnici de manipulare considera aceasta noua metoda de cercetare mai periculoasa decat oricare alta. Si asta din cauza ca se adreseaza acelei zone a creierului de care noi nu suntem constienti.

"Ea poate sa genereze efecte de control si de dominatie asa cum nu s-a intamplat niciodata, in niciun sistem totalitar. Este mai periculoasa decat controlul social prin intermediul fortei fizice", a declarat conf. univ. Stefan Stanciugelu.

Cei care fac aceste cercetari promit ca ei nu vor fi rau intentionati.

Momentan, aceasta tehnica ajuta doar la gasirea celor mai bune imagini si cuvinte care sa fie introduse in reclamele comandate de diferite companii.

Video EMOTIONANT! La numai 7 ani este un geniu al jazz-ului, desi nu vede instrumentele la care canta... Trenurile InterCity vor fi dotate cu carti gratuite pentru calatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x