Toţi şoferii ar trebui să renunţe la acest obicei când sunt la volan! Din cauza lui atenţia le e distrasă iar capacitatea de reacţie afectată

 

Mulţi dintre noi ascultăm muzică atunci când suntem la volan şi o considerăm o activitate inofensivă însă conform “Mail Online”, experţii au realizat măsurători ale activităţii cerebrale a voluntarilor în timp ce ascultau muzică iar rezultatele au dovedit că gradul de reacţie al participanţilor a scăzut, nivelul stresului fiind mult mai mare în aceste condiţii.

Cercetătorii din cadrul University College London au descoperit că schimbarea direcţiei privirii de la o sursă de sunet poate avea un efect profund asupra activităţii cerebrale. Fenomenul are loc deoarece creierul uman este obişnuit că direcţia în care privim şi sunetul să fie aceeaşi.

Studiul a fost proiectat pentru a recrea o situaţie obişnuită în care ascultăm muzică, persoanele încercând să urmărească un singur sunet din cele redate. ,,Am fost surprinşi de schimbările majore şi semnificative de la nivelul activităţii cerebrale. Dacă persoanele, de exemplu, sunt stresate sau implicate în sarcini mai complexe, acest efect ar putea fi mult mai puternic.'' a declarat unul dintre autorii studiului, dr. Ulrich Pomper.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe