Antena Căutare

UIMITOR! Dinozaurii nu au disparut din cauza unui asteroid!

Teoria conform careia un asteroid a provocat disparitia dinozaurilor a fost spulberata. Noi date furnizate de telescopul in infrarosu WISE, lansat de NASA, sugereaza ca asteroidul din familia Baptisina nu a fost responsabil cu disparitia in masa a dinozaurilor.

"Ca urmare a anchetei realizate de NASA, disparitia dinozaurilor ramane o problema de discutat", a afirmat specialistul Lindley Johnson intr-o declaratie. Teoria Baptisina a fost publicata initial in revista Nature in 2007.

Potrivit acesteia, o ciocnire a avut loc intre asteroidul Baptisina si un alt asteroid pe centura dintre Marte si Jupiter, acum aproximativ 160 milioane de ani. Una dintre bucati a lovit Pamantul, cauzand moartea dinozaurilor. Cu ajutorul telescopului WISE, oamenii de stiinta au analizat lumina soarelui reflectata asupra a circa 1.000 de asteroizi asemanatori cu Baptisina, descoperind ca acesta s-a fragmentat acum 80, si nu 160 milioane de ani.

Joseph Masiero, initiatorul anchetei a declarat: "Incercam sa reconstruim imaginea asteroizilor care s-au ciocnit".

Aeronava WISE a NASA a fost lansata in 2009 pentru a cartografia intreaga bolta cereasca. Aceasta este in prezent plasata in stare de hibernare.

SURSA: Huffington Post

FOTO: NASA/JPL Caltech

Vezi cea mai mica femeie din lume!... Vezi cel mai mare aligator capturat in Florida!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x