Antena Căutare

Un avion cu o istorie specială, amplasat la intrarea în Buzău. Monumentul, inaugurat în prezenţa a peste 2.000 de persoane

Avionul de tip militar L-39 Albatros a fost cosmetizat, recondiţionat şi amplasat la ieşirea din Buzău spre Focşani, ca un omagiu adus piloţilor şi paraşutiştilor, Avionul monument a fost instalat la începutul acestei săptămâni, în rondul din zona comercială de nord a oraşului.

Un avion aparţinând Şcolii de Aviaţie de la Boboc, pe care au fost instruiţi cei mai buni piloţi ai ultimilor ani, pilotat inclusiv de Dumitru Prunariu, a fost amplasat pe un soclu la ieşirea din Buzău spre Focşani. la ceremonia de inaugurare a monumentului, care a avut loc vineri, fiind prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor loocale şi centrale, dar şi aproximativ 2.000 de buzoieni.

Avionul de tip militar L-39 Albatros a fost cosmetizat, recondiţionat şi amplasat la ieşirea din Buzău spre Focşani, ca un omagiu adus piloţilor şi paraşutiştilor, Avionul monument a fost instalat la începutul acestei săptămâni, în rondul din zona comercială de nord a oraşului. Aeronava are o istorie impresionantă, la manşa ei învăţând toţi marii piloţi militari ai ţării, printre care şi Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spaţiu, dar şi rezerva acestuia, Dumitru Dediu.

La inaugurarea monumentului au participat, vineri, aproximativ 2.000 de buzoieni, alături de oficialităţi locale şi centrale, între care preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, prefectul judeţului Carmen Ichim, primarul oraşului Constantin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Emanoil Neagu.

FOTO: Ciprian Sterian

După onorul militar şi salutul drapelului de luptă, a urmat dezvelirea a două plăci monument pe care este inscripţionat ”Buzău, oraş al aviaţiei şi paraşutismului militar românesc”. Buzoienii au avut parte apoi de un spectacol oferit de mai mulţi paraşutişti care au fost lansaţi de la o altitudine de 2.000 de metri. Ei şi-au deschis paraşutele salutând mulţimea de la 1.300 metri, iar trei dintre ei au aterizat exact în mijlocul mulţimii.

FOTO: Ciprian Sterian

Cerul a fost brăzdat şi de mai multe elicoptere şi avioane: IAR 316, IAK 52 şi aeronave reactive IAR 99, surpriza fiind o aeronavă C 27 Spartan care a zburat la o înălţime foarte joasă, salutând mulţimea. FOTO: Ciprian Sterian Prezent la eveniment, preşedintele Camerei Deputaţilor, deputat de Buzău, Marcel Ciolacu, a anunţat că judeţul ar putea avea în viitor un aeroport. Obiectivul s-ar putea construi la Boboc, lângă aerodromul militar. „Sunt foarte mândru, sunt fiu de comandor, e normal, spiritul Buzăului să fie curajul şi să dăm cât mai multe generaţii. Domnul primar a aruncat astăzi o provocare. Începem demersurile pentru un aeroport civil, lângă aeroportul militar, întâi de marfă cargo. O să începem demersurile, o să vorbim şi cu doamna premier, şi cu ministrul Apărării. Erau începute anumite discuţii şi o să le continuăm”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursa : news.ro

Elena Udrea și Adrian Alexandrov, momente tandre în mijlocul străzii! Cei doi profită la maximum de momentele în doi... Un bărbat a rămas șocat atunci când a văzut că o poză cu piciorul lui amputat este folosită pentru pachetele de tigări f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x