Spre deosebire de mulți bebeluși care vin pe lume cu nev congenital non-neoplazic, micuțul nu are doar pete, ci și spatele acoperit în întregime de păr.
Un bebeluș s-a născut cu spatele plin de păr și pete negre
Nou-născutul, care a venit pe lume în Uttar Pradesh, are 60% din corp acoperit cu o pată neagră și pe ea are păr închis la culoare. Deși nu au existat complicații la naștere, medicii au observat că băiețelul avea pete negre care îi acopereau tot spatele și o parte in torace.
Potrivit New York Post, copilul a venit pe lume la CHC Bawan din Hardoi, Uttar Pradesh. Imediat după ce s-au asigurat că este bine, bebelușul a fost supus unor altor investigații.
Conform Business Today, părinții lui au fost îndrumați către specialistul Ikram Hussain care l-a diagnosticat pe cel mic cu nev melanocitar congenital gigant, o afecțiune rară a pielii.
Cât de periculos este nevul melanocitar congenital
Nevul melanocitar congenital gigant este o afecțiune a pielii caracterizată prin pete închise la culoare. Nevul este compus din celule producătoare de pigment numite melanocite. El este prezent de la naștere (congenital) sau este vizibil la scurt timp după venirea pe lume.
Nevul poate fi mic la sugari, dar va crește, de obicei, pe măsură ce corpul se va dezvolta și poate ajunge până la 40 cm (15,75 inchi). În timp ce nevul poate apărea oriunde pe corp, el se dezvoltă mai des pe trunchi sau membre.
Este posibil ca afecțiunea să afecteze doar 1 din 20.000 de nou-născuți din întreaga lume. În timp, cei cu această afecțiune pot simți anxietate sau stres emoțional din cauza impactului pe care nevul îl poate avea asupra aspectului și sănătății lor. Copiii cu nev melanocitar congenital gigant pot dezvolta probleme emoționale sau de comportament.
Unii dintre pacienții cu nev melanocitar congenital gigant dezvoltă o afecțiune numită melanoză neurocutanată, care presupune că melanocitele sunt prezente în țesutul care acoperă creierul și măduva spinării.
Aceste melanocite pot fi răspândite sau grupate. Creșterea lor poate provoca o presiune crescută în creier, ducând la dureri de cap, vărsături, iritabilitate, convulsii și probleme locomotorii. Se pot dezvolta și tumori la nivelul creierului.