Antena Căutare

Un copil de doar 13 ani a inventat produsul care schimbă vieţile a milioane de oameni! Marile companii se "luptă" pentru el

Un belgian de doar 13 ani a reuşit să inventeze un produs care poate schimba viaţa a milioane de oameni. Iată povestea lui Shubham Banerjee, unul dintre cei mai tineri antreprenori din lume!

Un belgian de doar 13 ani a reuşit să inventeze un produs care poate schimba viaţa a milioane de oameni. Iată povestea lui Shubham Banerjee, unul dintre cei mai tineri antreprenori din lume!

La vârsta lui, alţi copii se joacă în spatele blocului, dar el este CEO al Braigo Labs, o companie care produce imprimante pentru oamenii orbi.

Potrivit businessmagazin.ro, ideea i-a venit în urmă cu doi ani, atunci când a găsit un pliant care promova o strângere de fonduri pentru oamenii fără vedere. A început să citească mult despre limbajul Braille şi a aflat cât de complicat este procesul de printare a cărţilor pentru cei care suferă de această deficienţă.

"Când am aflat cât costă o imprimantă Braille, nu mi-a venit să cred. Am vrut să îi ajut pe oameni, aşa că am încercat să construiesc un dispozitiv din materialele pe care le aveam la dispoziţie", povesteşte Shubham. Aceste materiale erau piese de Lego, cu care tânărul a reuşit să dezvolte prima parte a proiectului său, de aici venind şi numele companiei Braigo: Braille şi Lego. Părinţii l-au ajutat să cumpere restul materialelor şi Banerjee a testat, cu succes, imprimanta sa.

Costul actual al unei imprimante Braille este de aproape două mii de dolari, dar prototipul lui Banerjee este de patru ori mai ieftin. Acest lucru a atras atenţia mai multor publicaţii de specialitate, el primind premiul The Tech Awards 2014 şi o invitaţie la Casa Albă pentru un eveniment dedicat tinerilor antreprenori şi inventatori.

Compania Intel a fost impresionată de idee şi a decis să investească în dezvoltarea produsului. "Nu am crezut că o companie mare va fi interesată de proiectul meu. A fost o surpriză extraordinară", povesteşte puştiul.

Cu finanţarea primită, Banerjee spune că vrea ca Braigo Labs să dezvolte un alt prototip care să semene cu o imprimantă normală. El vrea ca produsul să intre pe piaţă până la sfârşitul anului 2015.

Sursa: businessmagazin.ro

Sunetele Apocalipsei, în România? Un fenomen misterios face furori pe Internet şi bagă oamenii în sperieţi... Lucruri neştiute despre Eurovision, cel mai iubit concurs muzical din lume! Secretul din spatele succesului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x