Antena Căutare

Un diamant roz de 12,76 de karate, descoperit in Australia. Piatra pretioasa ar putea valora 10 milioane de dolari

Descoperire de senzatie a gigantului minier Rio Tinto in Australia. Cautatorii au gasit pe santierele din regiunea Kimberley un diamant roz de 12, 76 de karate, fiind cea mai mai mare piatra pretioasa descoperita vreodata in aceasta zona, relateaza AFP.

Josephine Johnson, de la divizia Argyle Pink Diamonds a companiei Rio Tinto a declarat ca a fost nevoie de 26 de ani pentru a scoate din pamant diamantul si este posibil ca sa nu mai fie descoperita vreodata alta piatra de un asemenea calibru.


"Argyle Pink Jubilee", asa cum a fost numit diamantul, va avea nevoie de aproximativ zece zile pentru a fi taiat si sfleuit pana sa ajunga la o forma de senzatie.

Compania a precizat ca diamantele roz de calitate foarte inalta ar putea depasi 1 milion de dolari pe carat, astfel ca acesta ar valora peste 10 milioane de dolari.

Rio produce peste 90% din diamantele roz in mina Argyle. Pietre mar precum acest Jubileu merg in mod normal la muzee, sunt daruite regalitatilor sau ajung la case mari de licitatie, precum Christie's.

Diamantul, de culoare roz deschis, este asemenator cu cel de 24 de carate primit de Regina Elizabeta a II-a ca dar de nunta - Williamson Pink, care mai tarziu a fost transformat in bijuterie Cartier pentru incoronare.

Dupa ce diamantul va fi taiat si slefuit, va fi evaluat de experti internationali si prezentat la nivel global, in evenimente private, iar ulterior va fi vandut in urma unor licitatii la care participarea va fi exclusiv prin invitatie.

foto: xkb.com.au

S-a descoperit o noua planeta, acoperita preponderent de apa... FOTO! Desenele in zapada, o noua forma de arta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x