Antena Căutare

Un japonez de 112 ani, desemnat cel mai bătrân bărbat din lume! Care sunt secretele longevității sale

Cel mai bătrân bărbat din lume a fost prezentat astăzi, de către reprezentanții Guinness Book, iar familia acestuia a dezvăluit secretele longevității sale.

Cel mai bătrân bărbat din lume a fost prezentat astăzi, de către reprezentanții Guinness Book, iar familia acestuia a dezvăluit secretele longevității sale.

Cel mai bătrân bărbat din lume este un japonez în vârstă de 112 ani, pe nume Masazo Nonaka, au anunţat, marţi, reprezentanţii Guinness, iar familia acestuia a dezvăluit că are o slăbiciune pentru dulciuri şi băile lungi în apă termală, transmite AFP.

Născut pe 25 iulie 1905, bărbatul a primit certificatul din partea Guinness în locuinţa sa din Hokkaido, marea insulă din nordul Japoniei.

Bărbatul se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, însă se simte bine și se bucură de momentele petrecute alături de familia sa, care administrează un han, ai cărui oaspeţi se pot relaxa în "onsen" (sursă de apă termală, de origine vulcanică).

De asemenea, se pare că acesta a reușit să supraviețuiască atâția ani și grație răsfățului de care are parte în fiecare zi. Conform familei, el adoră să mănânce bomboane, japoneze şi occidentale, citeşte zilnic ziare şi se relaxează în "onsen".

Anterior, titlul a fost deţinut de un spaniol, Francisco Nunez Olivera, decedat în februarie, la vârsta de 113 ani.

Anul trecut, aproximativ 68.000 de centenari trăiau în Japonia, potrivit statisticilor oficiale. Totuși, titlul de cea mai bătrână femeie din lume nu este deținut de nimeni, după decesul jamaicanei Violet Brown, la vârsta de 117 ani, în iulie 2017.

VIDEO! A mers la un festival și a transmis totul Live, pe rețelele de socializare! Detaliul observat în imagini a revolt... Ideea care poate revoluționa sistemul medical! Un doctor a creat harta virtuală a paturilor libere din spitalele româneș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x