Și ce dacă au murit pentru noi? Un monument dedicat eroilor români din Primul Război Mondial, transformat în… brad de Crăciun – FOTO

 

Un monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial, aflat în satul Cudalbi din județul Galați, a fost acoperit și transformat într-un brad de Crăciun.

Reprezentanții Primăriei din această localitate au decis să acopere complet monumentul cu un brad sintetic.

Primarul a declarat că nu consideră că a greşit făcând acest gest. Mai mult, spune că singurii care îl pot judeca sunt localnicii.

„Este în reabilitare acest monument, oricum trebuia acoperit cu pânză, aşa cum se face şi cu obiectivele aflate în construcţie şi nu am crezut că dacă îi dăm aşa o formă frumoasă de brad, mai ales că este un simbol al Crăciunului, se vor stârni astfel de polemici. Nu este vorba că nu respectăm eroii, cred că şi lor din cer le-ar plăcea aşa ceva, aşa frumos. Îmi asum decizia şi vom vedea la viitoarele alegeri dacă consătenii mei au fost sau nu de acord cu ceea ce am făcut”, a spus Ştefan Drugan, primarul din Cudalbi. 

Reprezentanţii Direcţiei de Cultură din Galaţi spun că o astfel de situaţie este regretabilă, însă nu există o pârghie legală pentru a împiedica astfel de iniţiative. Şi asta din cauză că monumentul este unul de for public şi nu un monument istoric, potrivit digi24.ro.

Totuși, Direcţia va solicita Prefecturii Galaţi să transmită o adresă în comunele din judeţ pentru ca o astfel de situaţie să nu se repete.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI