Antena Căutare

Un roman a devenit om de baza la NASA. El directioneaza operatiunile robotilor pe Marte

Printre geniile de la NASA se numara si un roman de la noi: inginer dr. Adrian Stoica. El este cel responsabil de controlul robotilor trimisi sa exploreze planeta rosie. Acelasi om este si cel care a initiat mobilitatea robotilor prin tehnica imitarii.

Cu o experienta de peste 20 de ani in spate, Adrian Stoica este un element cheie in cea mai noua misiune NASA de explorare a planetei Marte cu ajutorul roverului Curiosity. Ca Senior Research Scientist si supraveghetor al grupului de control in robotica avansata, el trebuie sa gaseasca in permanenta noi moduri imbunatatite de a controla robotii, de a-i face mai maleabili, astfel incat sa interactioneze intr-un mod cat mai similar cu cel al oamenilor.

Inginerul detine déjà cinci brevete pentru inventii si a scris mai bine de 100 de lucrari stiintifice. In urma explorarilor pe Marte, el spune ca s-au gasit albii de rau care atesta faptul ca pe aceasta planeta, a existat candva viata.

Citeste mai mult de viata lui pe Jurnalul National!

Jaf ca in filme: a fost obligata sa sparga o banca, cu centura de explozibil la brau... Pericolul din uter: O femeie din Iasi a nascut un bebelus cu o tumoare in forma de “coada”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x