Antena Căutare

Un roman a parcus 2.200 de kilometri pe jos, din Romania pana in Italia

Spritul de aventura, dar si un scop civic l-au ghidat pe un roman in calatoria vietii lui. Adrian Melicovici a parcurs, pe jos, 2.200 de kilometri in doua luni. Traseul? Targoviste - Roma. Ieri, dupa multe peripetii, a ajuns la destinatia finala: Columna lui Traian din capitala italiana.

2.200 de kilometri parcursi in doua lun si o multime de aventuri. Asa a dorit un roman din Targoviste sa-si faca cunoscut orasul natal in Italia. Asa ca a initiat expeditia "Speranta unui vis". Calatoria lui a inceput pe 9 ocombrie. Barbatul s-a oprit in fiecare oras din Romania ca sa filmeze si sa-si inregistreze primele impresii, apoi a trecut granitele tarii.

Romanul a fost insotit de o masina de monitorizare, care il astepta din cinci in cinci kilometri si in care se adapostea cand vremea nu-i permitea sa isi continue drumul. Vehiculul s-a stricat la granita dintre Unagria si Slovenia, iar romanul si-a continuat calatoria singur. Ieri, a ajuns teafar si nevatamat la Roma. Acolo, barbatul s-a pozat cu tricolorul in fata columnei lui Traian, punctul final al expeditiei inedite.

“Expeditia "Speranta unui vis" s-a incheiat. Atasatul Ambasadei Romaniei la Roma va face demersuri in aceasta seara, prin intermediul directiei de cultura, pentru ca maine, sa intru la primarul Romei”, a declarat Adrian Melicovici.

Astfel, spera sa schimbe inclusiv imaginea negativa pe care o au romanii in strainatate: “Sunt convins ca initiativa va contribui la unitatea dintre Romania si Italia”.

La intoarcerea in tara, romanul vrea sa scrie o carte despre calatoria sa.

Oscar Pistorius, sportivul fara picioare, a intrecut la viteza un cal arab!... Femeile au decis: Ochelarii sunt cel mai sexy accesoriu masculin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x