Jacob Miller a fost împuşcat în cap, în timpul Bătăliei de la Chickamagua, din 19 septembrie 1863, la patru luni după ce a primit Medalia de Onoare pentru curaj. Însă, viaţa avea alte planuri cu veteranul de război. Spre marea uimire a lumii, bravul soldat a mai trăit încă 54 de ani.
Supravieţuirea sa a fost un adevărat miracol, deoarece avea o gaură imensă în frunte, lăsată de glonţul primit. În pragul morții, pe câmpul de luptă, Miller şi-a recăpătat cunoştinţa, câteva ore mai târziu. Povestea sa a fost publicată, pentru prima dată, de The Joliet Daily News, în 1911.
"Când mi-am revenit, am realizat că sunt în spatele liniei inamice. Aşa că, pentru a nu deveni prizonier, am făcut un efort pentru a ajunge pe partea mea. M-am ridicat cu ajutorul pistolului, apoi m-am aşezat la o oarecare distanță și am început să mă mişc paralel cu linia de luptă.
Cred că am fost acoperit de atât de mult sânge, încât cei pe care i-am întâlnit nu au observat că sunt un yankeu, (cel puțin maiorul nostru, fostul meu căpitan, nu m-a recunoscut când l-am întâlnit după trecerea pe partea noastră de luptă)", povestea Miller, potrivit historybuff.com.
Rana nu i s-a vindecat niciodată în totalitate, dar este destul de probabil ca tocmai acest fapt să-i fi salvat viaţa. Ce s-a întâmplat apoi?
"Timp de nouă luni am suferit, apoi am primit o permisie şi am mers acasă la Logansport, unde am fost operat de doctorii Fitch şi Colman. După operație, la câteva zile, m-am întors la spital, la Madison și am rămas acolo până la expirarea înrolării mele, pe 17 septembrie 1864.
După 17 ani, mi-a ieşit o alice din rană, iar apoi, după vreo 31 de ani, mi-au ieşit şi două bucăți de plumb".
Miller a trăit cu glonţul în cap, timp de 31 de ani... amari: "În fiecare zi îmi amintesc de acel moment datorită găurii din frunte şi a unei dureri de cap ce nu mă lasa să dorm. Întreaga scenă este imprimată în creierul meu. Nu am vrut să mă plâng sau să dau vina pe cineva pentru ce mi s-a întâmplat. Guvernul este bun cu mine, mi-a oferit 40 de dolari pe lună, pensie", îşi amintea veteranul, potrivit historybuff.com.
Medalia de onoare primită nu are nimic de-a face cu glonţul pe care l-a primit în cap. Miller a primit-o în semn de recunoştinţă a curajului său, implicându-se voluntar într-un asalt, pe 22 mai 1863.
Cum deschizi sticla de vin folosind o simplă...cheie! Trucul acesta te scapă de bătăi de cap... Povestea lui Johnny, tânărul care a demonstrat că nimic nu este imposibil. A fost paralizat, iar acum este campion la cu...