Antena Căutare

Viața acestui om măsoară 40 mii de mile marine. El este singurul român care a traversat cu barca două oceane

Viaţa lui se măsoară în aproape 40 mii de mile marine, 40 de ani de yachting şi două recorduri. Este primul român care a traversat Atlanticul în solitar, iar acum şi Pacificul.

Viața acestui om măsoară 40 mii de mile marine. El este singurul român care a traversat cu barca două oceane Galerie
Sorin Drugan

Sorin Drugan tocmai s-a întors din aventura vieţii lui: 11 luni pe mare, într-o barcă veche de 40 de ani, în care a înfruntat furtuni, piraţi şi rute necunoscute. N-a venit cu mâna goală, ci cu nenumărate întâmplări de povestit nepoţilor.

Cu mari emoţii, în faţa uşii de Sosiri în aeroport, trei copii îşi aşteaptă bunicul. Şi odată cu el, aşteaptă cea mai frumoasă poveste pe care o vor asculta vreodată. Povestea călătoriei lui în jurul lumii.

Au trecut 11 luni de când nu l-au mai strâns în braţe. Aproape un an în care l-au urmărit cu gândul şi cu degetul pe hartă. El e Sorin Drugan, primul român care a traversat singur Oceanul Pacific, cu velierul. La începutul anului, a plecat din Panama, iar 60 de zile a navigat pe mare fără să vadă urmă de pământ. A privit apusuri şi răsărituri cât să povestească oricui îi trece pragul casei.

Pentru el, însă, jocurile Pacificului aveau să fie altele. Solitare, nejurizate şi cu siguranţă, de povestit nepoţilor. Sau vreunui regizor de film. Ajuns în Papua Noua Guinee, din cauza unor probleme la barcă, n-a avut bani să înnopteze în port, în siguranţă.

Cu două săptămâni înainte să ajungă acasă, a înfruntat din nou piraţii. De data aceasta, era în larg, la 120 de kilometri de ţărm. A rămas fără panourile fotovoltaice de care avea mare nevoie să supravieţuiască pe mare.

Iar pentru el viaţa e o aventură pe care vrea s-o ducă mai departe. în Oceanul Indian.

Iată cum vor arăta casele viitorului! Nu te-ai fi așteptat niciodată la asta... 30 DE ANI DE LA REVOLUŢIE: A meritat, suntem liberi, spun la 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 cei care atunc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x