Antena Căutare

VIDEO! 86 de etaje din Empire State Building, urcate in fuga!

La New York s-a desfasurat, ieri, un concurs intrat de mult in traditie, cu tot caracterul sau iesit din comun. Sute de atleti s-au intrecut pe scarile celei mai inalte cladiri din oras, Empire State Building. Cursa barbatilor a fost castigata de un veteran iar cea a femeilor - de o debutanta.

In fiecare an, in prima zi de marti din luna februarie, sportivii dornici de performante neobisnuite sunt invitati sa escaladeze Empire State Building - pe scari. Ei au de urcat exact 1576 de trepte pana la terasa panoramica de la etajul 86. Startul, care se da mai intai pentru femei si apoi pentru barbati, aminteste de marile concursuri de atletism.

Dar ascensiunea devine tot mai dificila cu fiecare etaj care trece. Scarile imobilului nu mai au, insa, niciun secret pentru germanul Thomas Dold, care a stabilit, anul acesta, un record absolut - a sasea victorie consecutiva.

In timp ce sportivul german este deja o vedeta la New York, castigatoarea cursei feminine, Alice McNamara din Australia, s-a aflat la prima participare. Ea a marturisit ca ascensiunea scarilor de pe Empire State Building a fost mai dura decat toate competitiile in care mai luase startul.

Atleta australiana a ajuns in varf in ceva mai mult de 13 minute, in timp ce invingatorul de la barbati a avut nevoie doar de 10 minute si 10 secunde.

VIDEO! Gondolieri muzicanti din Venetia, ajunsi cantareti profesionisti... VIDEO! SUA: O cladire s-a prabusit din cauza zapezii depuse pe acoperis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x