Antena Căutare

Vin cu infuzie de marijuana, produs in statul american California: 1,5 grame per sticla

Mai multi reporteri locali ai CBS News au primit informatii despre un vin produs in California, care are un buchet impresionant de ... marijuana.

Viticultorii din regiune vorbesc despre o adevarata infuzie de cannabis intr-o cantitate mai mare de vin, ceea ce ar corespunde cu 1,5 grame de marijuana per sticla, scrie publicatia locala The Daily Beast.

Si revista TIME noteaza ca acest proces se folosea inca din 1980, atunci cand drogul era amestecat cu trandafiri si vin. Acum, viticultorii folosesc aceste infuzii pentru culturi de cabernet sau shiraz.

Efectele pe care aceste doua ingrediente le pot produce in amestec nu sunt deocamdata cunoscute cu precizie. Luate separat, se stie ca vinul, consumat in cantitati reduse poate fi un medicament benefic pentru inima, prevenind atacurile si bolile de cord, iar marijuana este utilizata ca si calmant. In plus, cannabisul este folosit si ca stimulent al poftei de mancare in cazul persoanelor bolnave de cancer sau SIDA.

Pe termen lung consumul excesiv de vin poate produce probleme cu ficatul, boli de inima sau chiar cancer, iar marijuana poate duce la probleme respiratorii, pierderi de memorie sau chiar boli mintale.

"Este o combinatie periculoasa, accentuand efectele ambelor substante", conform unui medic fizician de urgenta din New York

Efectele adverse ar putea fi greata, vomitatul, stari de ameteala, starea de hiper-agitatie sau halucinatiile.

Marijuana, care este halucinogen, in combinatie cu alcoolul, care este un stimulent initial, dar care poate duce la depresie, sunt periculoase pentru ca dependenta de cannabis ii obliga practic pe oameni sa bea si mai mult alcool decat ar bea in mod normal, ceea de duce intr-un final la dificultati respiratorii si la o presiune scazuta a sangelui.

Desi marijuana este substanta cea mai controlata in State si nu este acceptata ca avand o valoare medicala curativa conform notelor din Administratia Anti-Drog din 2011, la nivel statal aceasta a fost legalizata.

16 state americane, alaturi de capitala Washington D.C. folosesc cannabisul legal in tratamentele medicale. California este singurul stat in care doctorii au voie sa le prescrie pacientilor respectivul drog. Mai mult, pacientii pot detine 8 uncii din drog si pot cultiva alte 12 plante intr-o perioada fixa de timp, cu prescriptie medicala.

De asemenea, alte 12 state au pus la punct legislatia necesara pentru ca drogul sa fie legalizat.


Foto:smartplanet.com

Un sud-african este hipnotizator de rechini... Viata in salbaticie: Un rinocer fuge din calea unei camile furioase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x