Antena Căutare

A doua zi de audieri a miniştrilor din Guvernul Cîţu. Victor Costache şi Violeta Alexandru, cele mai așteptate prezențe în comisiile de vot

Comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului continuă, miercuri, audierea candidaţilor propuşi să facă parte din Cabinetul Cîţu. Primul programat să apară în faţa parlamentarilor este Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, iar de la ora 15.00 este programată Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii.

Potrivit programării, de la ora 10.00, va apărea în faţa comisiilor reunite Bogdan Gheorghiu, propus la Ministerul Culturii, care la ultimele audieri a fost avizat negativ.

De la ora 11.00, este programată audierea lui Lucian Bode, propus la Minusterul Transporturilor, de la ora 12.00, este programată audierea lui Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, iar de la ora 13.00 audierea lui Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Sportului.

Ultimele două audieri de miercuri sunt ale Monicăi Anisie, propusă la Ministerul Educaţiei, şi a Violetei Alexandru, propusă la Ministerul Muncii.

Toţi candidaţii care vor fi audieţi miercuri au primit avize negative la ultimele audieri, când au fost propuşi să facă parte din Guvernul Orban II.

Guvernul Cîțu. Doar trei miniștri au primit avize pozitive în prima zi de audieri

Audierile pentru Guvernul Cîţu au început marţi şi au primit avize pozitive miniştrii propuşi la Apărare, Mediu şi Agricultură şi avize negative cei propuşi la Finanţe, Justiţie şi Dezvoltare.

Audierile vor avea loc şi joi, iar data pentru votul de învestire nu a fost încă stabilită.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, Birourile Permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor. Data primirii programului şi a listei Guvernului este în acest caz 28 februarie.

Luni, echipa de negocieri a PNL formată din Cîţu, liderii de grup, preşedintele partidului şi vicepreşedinţii a început negocierile pentru asigurarea unei majorităţi în Parlament.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Sursa : news.ro

Mihai Gâdea: "De ce trebuia fostul ministru al Sănătății să fie dusă încătușată, fugea?"... Preşedintele Klaus Iohannis primeşte premiul ”Coudenhove-Kalergi”, într-o ceremonie care are loc la Palatul Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x