Antena Căutare

Acord tacit / PSD sustine motiunea PNL si ambele partide se ajuta reciproc in alegerile din Rm. Valcea si Baia Mare

Liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au convenit sa sustina impreuna initierea unei motiuni de cenzura la adresa actualului guvern, in paralel cu sustinerea reciproca pentru candidatii angrenati in cursa pentru primariile Ramnicu Valcea si Baia Mare, sustin surse social-democrate.

Anuntata de liderul social-democrat, intalnirea cu omologul PNL Crin Antonescu a fost axata pe problema sustinerii motiunii de cenzura anuntate de liberali, dar si pe tema sprijinului de care candidatul PSD, Remus Grigorescu are nevoie din partea partidelor de opozitie in campania pentru turul al doilea al alegerilor locale din Ramnicu Valcea, impotriva candidatului PDL Romeo Radulescu.

Liberalii nu beneficiaza de un numar suficient de semnaturi pentru depunerea prin propriile forte a unei motiuni de cenzura, iar social-democratii au nevoie de sprijinul vital al altor formatiuni politice pentru a acoperi diferenta de 20 de procente dintre candidatul lor si cel al PDL, intrati in runda secunda a alegerilor pentru scaunul de edil al Ramnicu Valcea.

Ponta a pus totusi ceva conditii pentru sustinerea demersului liberal: motiunea de cenzura trebuie sa atinga domeniul social, in plin debut al discutiilor in legislativ pe sistemul unitar al pensiilor propus de catre Guvern, dar si tinand seama de cresterea somajului si de efectele negative ale sistemului unitar de salarizare.

La randul sau, Antonescu a conditionat aportul voturilor PNL pentru candidatul PSD la alegerile din Ramnicu Valcea de obtinerea sustinerii social-democratilor pentru candidatul liberal la postul de edil al municipiului Baia Mare.

"Voi avea, sper, astazi (luni - n.r.) o discutie cu liderul PNL, cu ceilalti lideri ai partidelor aflate in opozitie, in asa fel incat in primul rand sa solicit si sper sa primim sprijinul lor pentru candidatul nostru, Remus Grigorescu, la Primaria municipiului Ramnicu Valcea, si sa hotaram impreuna pe ce tema vom introduce motiunea de cenzura", a declarat Ponta.

El a precizat ca a "auzit" declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu, privind problema politizarii functiei publice, precizand ca acestea i se par intemeiate.

"Am auzit declaratiile domnului Crin Antonescu. Mi se pare foarte intemeiat ca problema politizarii functiei publice este o problema extrem de grava. Iar faptul ca primul ministru continua sa legifereze impotriva deciziilor Curtii Constitutionale reflecta pana la urma incompetenta dar si iresponsabilitatea sa din punct de vedere juridic", a spus Ponta.

Liderul PSD a aratat ca va decide impreuna cu liderul PNL, Crin Antonescu, tema motiunii e cenzura, el mentionand ca probabil va fi legata de problemele sociale.

"Vom decide, impreuna, in perioada urmatoare, pe ce domeniu vom introduce motiunea de cenzura, insa in mod sigur problemele sociale sunt cele mai grave, nu numai pentru partidul nostru, cred ca pentru toate partidele aflate in opozitie, si pentru populatie, si cred ca foarte probabil in aceasta directie vom folosi acest instrument parlamentar al opozitiei", a spus Ponta.

El a aratat ca PSD se raliaza demersului liberal, in conditiile in care PNL nu poate sa introduca o motiune de cenzura intrucat nu are numarul necesar de parlamentari.

"Avem dreptul la o singura motiune de cenzura pe sesiune si e vorba de Legea pensiilor, e vorba de Legea salarizarii unice, e vorba de somaj, de politizarea functiei publice, invocata de domnul Antonescu. Vreau sa spun ca vom lua decizia in mod sigur impreuna si cred ca e normal ca opozitia sa actioneze unit. Din punctul nostru de vedere, domeniul social este cel mai important", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, joi seara, la Antena 3, ca se pune problema initierii unei motiuni de cenzura avand in vedere a treia decizie a CC de neconstitutionalitate pentru legile privind deconcentratele, precizand ca liberalii vor discuta si cu PSD aceasta chestiune.

In ceea ce priveste alegerile locale partiale din Ramnicu Valcea, candidatii PDL si PSD la Primarie, Romeo Radulescu si Remus Grigorescu, se vor confrunta in cel de-al doilea tur, dupa ce s-au clasat pe primele doua locuri in urma scrutinului de duminica, la care au participat 31,68 % dintre locuitorii cu drept de vot.

Boc: Cine crede ca isi poate bate joc de ANI se insala... Ochiul si timpanul / Presedintele PSD se teme sa nu fie ascultat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x