Antena Căutare

Acuzaţii grave din partea noului ministru al finanţelor: ”România este în pragul colapsului, iar guvernul Dăncilă a lucrat ca Al Capone!”

E război total între fostul şi actualul guvern pe tema bugetului de stat. Ministrul Finanţelor face acuzaţii fără precedent. Executivul Dăncilă a lucrat ca Al Capone, cu două bugete, şi a direcţionat bani din investiţii şi din fondurile europene către baronii PSD, spune Florin Cîţu.

Tot el susţine că din buget ar lipsi 21 de miliarde de lei. În replică, fostul ministru al Finanţelor cere dovezi. Scandalul a provocat o undă de şoc pe piaţa financiară. Euro a atins un maxim istoric, iar oamenii se întreabă dacă vor mai fi bani pentru mărirea pensiilor şi a salariilor.

Instalat de zece zile la Ministerul Finanţelor, Florin Cîţu a declarat război fostului guvern. În opinia sa, timp de trei ani, miniştrii cabinetului Dăncilă au sărăcit bugetul, direcţionând constant bani către judeţele administrate de baronii PSD.

”Întotdeauna Dragnea, Vlacov, Teodorovici știau de la începutul anului că banii nu vor ajunge la investiții și erau destinați partidului. De aici ideea celor două bugete.”, a declarat Cîțu.

Cu o lună şi jumătate înainte de sfârşitul anului şi într-un moment în care România are nevoie de rectificare şi de un buget pentru 2020, Cîţu provoacă o undă de şoc pe piaţa financiară. Spune că există restanţe de 4 miliarde de lei la returnarea TVA, 2,9 miliarde de lei deficit la pensii şi 2 miliarde de lei în minus la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Florin Cîţu susţine că România are o gaură în buget de 21 de MILIARDE de lei. 11 miliarde ar fi suma pe care fostul Guvern nu a colectat-o de la contribuabili, iar restul sunt bani pentru investiţii şi fonduri europene necheltuite, direcţionate către judeţele conduse de lideri PSD. Aşa explică ministrul Finanţelor deficitul de 4%, cu mult peste ţinta negociată cu partenerii europeni.

Deficitul bugetar ar putea depăși 4%. Ce înseamnă asta? Că statul va trebui să se împrumute mai mult ca să asigure plata salariilor, iar împrumuturilor vor fi plătite din banii cetățenilor.

În aceste condiţii e greu de spus din ce bani vor fi plătite anul viitor creşterile salariale promise profesorilor, majorarea punctului de pensie şi creşterea salariului minim pe economie. Nu se ştie nici cum va suporta viitorul buget valul de pensionări din magistratură, dar şi pătura tot mai groasă a pensionarilor care aşteaptă să-şi primească pensiile speciale.

”Presiunile create de tranzacţiile care se anunţă în aceste zile, tranzacţii de 300 de milioane de euro, aşteptate în această noapte, care e o noapte specială de cumpărături, putem înţelege de ce avem această evoluţie. Ea se suprapune pe situaţia politică ceva mai agitată din ultimele zile.”, declară Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

Eugen Teodorovici susţine că nu există nicio gaură bugetară şi i-a invitat la o dezbatere pe actualul ministru al Finanţelor Florin Cîţu şi pe premierul Ludovic Orban.

Alegeri prezidențiale 2019. Reacția Vioricăi Dăncilă atunci când a fost întrebată dacă este adevărat că are patru case... Viorica Dăncilă, mesaj tranșant la adresa lui Klaus Iohannis: ”Această aroganță a președintelui este de neînțeles!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x