Antena Căutare

Cum va arata viitorul Parlament al Romaniei

Uniunea Social Liberala a castigat peste saizeci la suta dintre voturile romanilor! De partea cealalta, Alianta Romania Dreapta a scos sub douazeci de procente. Chiar daca Dan Diaconescu pierde fotoliul de deputat, Partidul Poporului a reusit sa intre in Parlament si sa ia destule mandate. Asta in conditiile in care la urne au venit, in ciuda viscolului de afara, peste 41 la suta dintre romani.

Uniunea Social Liberala a castigat la Camera Deputatilor, la nivel national 58,61 %, in timp ce Alianta Romania Dreapta a luat doar 16,52 %. Partidul Poporului a obtinut 13,98 %, iar maghiarii din Romania au reusit cu greu sa treaca pragul electoral si au luat 5,15%.

La Senat, procentele sunt si mai mari pentru Uniunea Social Liberala. USL a castigat 60,07 de procente, iar ARD are 16,72 la suta. Partidul Poporului a facut si aici un scor neasteptat, 14,63%, iar UDMR a luat 5,25 la suta din voturi.

Uniunea Social Liberala a reusit sa castige toate colegiile din 25 de judete, printre care Constanta, Bucuresti, Bacau, Olt sau Ialomita. In restul judetelor, tot candidatii USL au iesit pe primul loc, dar nu au luat peste 50 la suta. Asta inseamna ca in etapele care vor urma, de redistribuire, vor reusi sa intre in Parlament si perdantii, candidatii ARD si PPDD. Acestia vor dubla colegiile, asa ca vom avea cu 79 de parlamentari mai mult, adica 550 de senatori si deputati.

Din primele estimari Uniunea Social Liberala va avea in viitorul Parlament 364 de senatori si deputati, in timp ce Alianta Romania Dreapta va numara doar 77 de alesi. Partidul lui Dan Diaconescu a castigat 63 de mandate, iar UDMR, 28.

Marii lideri ai Aliantei Romania Dreapta nu stiu, cu siguranta, daca vor prinde un loc de parlamentar. La Timis, Vasile Blaga, a iesit pe locul 2, la fel si Mihai Razvan Ungureanu. Nici Elena Udrea si nici Roberta Anastase nu si-au castigat colegiile, dar vor intra in Parlament, pe usa din dos, la redistribuire.

FOTO: Intact Images

Crin Antonescu: "Nu avem nevoie de UDMR pentru votarea Guvernului sau pentru Constitutie"... De rasul lumii! Cele mai penibile clipuri din campania electorala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x