Antena Căutare

Alegatorii din Colegiul 19 isi aleg duminica deputatul

Peste 100.000 de alegatori sunt asteptati duminica la urne, pentru alegerile partiale pentru Camera Deputatilor din Colegiul 19 din Bucuresti, la care candideaza Teodora Trandafir (PD-L) si Liliana Minca (PSD+PC), competitia electorala, desi intre doua femei, nefiind lipsita de lovituri sub centura.


De asemenea, la acest scrutin, Autoritatea Electorala Permanenta va testa un proiect-pilot de informatizare a sectiilor de votare.

Locul de deputat in Colegiul 19 Bucuresti a devenit vacant dupa demisia din Parlament a Danielei Popa (PC), numita in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Daniela Popa a demisionat din Parlament la 1 februarie.

Pentru locul de deputat ramas vacant au fost programate alegeri la 25 aprilie, campania electorala desfasurandu-se din 10 aprilie si pana sambata, 24 aprilie, la ora 7:00.

In cursa electorala s-au inscris vedeta de televiziune Teo Trandafir, din partea PD-L, si fosta sefa a Loteriei Romane Liliana Minca, din partea Aliantei PSD+PC. PNL nu are candidat, ca urmare a intelegerii cu social-democratii, care l-au sustinut pe liberalul Radu Stroe la alegerile partiale din Colegiul 1.

La Biroul Electoral si-a depus candidatura si independentul Remus Cernea, fost candidat la prezidentialele din 2009 din partea Partidului Verde.

Ca si in cazul scrutinului din Colegiul 1, candidatura acestuia a fost respinsa de Biroul Electoral, intrucat legea electorala prevede ca la alegerile partiale pentru Parlament pot avea candidati doar partidele reprezentate in Legislativ.

Cernea a contestat decizia si, desi demersul sau parea sortit esecului avand in vedere decizia Curtii Constitutionale de la alegerile din Colegiul 1, a obtinut un verdict al CC care declara neconstitutionale prevederile din legea electorala pe care s-a bazat hotararea Biroului Electoral. Succesul lui Remus Cernea va avea insa efecte la viitoare alegeri partiale, pentru ca procesul electoral pentru Colegiul 19 isi urmeaza cursul.

Sursa: www.jurnalul.ro

Senatorul Catalin Voicu, inca 30 de zile dupa gratii... UDMR strange cu usa PDL: Unicameralism la schimb cu garantii pentru reprezentarea maghiarilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x