Live acumFilm: Regatul secret (SUA 2013)
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Alegeri Prezidențiale 2019. S-au format cozi la secțiile de votare pentru diaspora! Foto

În prima zi în care se pot prezenta la urne, la alegerile prezidențiale, românii din diaspora s-au înghesuit să voteze. La secțiile de votare din Berlin și Roma s-au format cozi.

Alegeri Prezidențiale 2019. S-au format cozi la secțiile de votare din diaspora.

Facebook.

La alegerile pentru Preşedintele României din noiembrie 2019, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri între ora locală 12.00 şi ora locală 21.00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7.00 şi ora locală 21.00.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a organizat pentru turul I al alegerilor prezidențiale 835 de secţii de votare pentru românii din străinătate, cele mai multe fiind în Italia, Spania, Marea Britanie și Germania.

MAE a trimis 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de ştampile cu menţiunea ”VOTAT” şi 3.997.044 de timbre autocolante cu menţiunea ”VOTAT”.

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit lista candidaturilor rămase definitive la prezidențiale. Astfel, buletinele de vot au 14 nume, în ordinea extrasă, prin tragere la sorți, de BEC.

Pe prima pagină a buletinului de vot, primii cinci candidați înscriși sunt: Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă.

Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro