Antena Căutare

Ambasadorul SUA: Politicienii sunt la fel peste tot. Fac ceea ce este in interesul lor

Invitat la emisiunea „100 de minute” de la Antena 3, ambasadorul Statelor Unite in Romania, Mark Gitenstein, a comentat scadalurile recente din Parlamentul roman si despre corectitudinea masurilor de austeritate aplicate de Guvernul Boc IV.

Intrebat fiind despre increderea pe care i-o inspira politicienii romani, diplomatul a spus ca oamenii politici sunt la fel peste tot, ei urmarindu-si interesul in masura in care acest lucru corespunde intereselor functiie pe care o ocupa.

Politicienii sunt politicieni, sunt la fel in toata lumea. Fac ceea ce este in interesul lor cat de bine pot, in masura in care acest lucru corespunde intereselor nationale", a spus Gitenstein.

Ambasadorul SUA a subliniat necesitatea atragerii investitorilor straini pe teritoriul Romaniei. Gitenstein este de parere ca acest lucru ar opri tineretul din a pleca in alte tari la munca.

Trebuie ca tinerii sa fie tratati egali in companii si in fata legii. Acest lucru tine de construirea unui sistem juridic transparent", a adaugat ambasadorul american.

Mark Gitenstein a comentat, de asemenea, despre corectitudinea masurilor de austeritate imouse de Guvernul Boc. Acesta este de parere ca masurile au fost necesare, fiind impuse de contractul incheiat cu FMI.

Diplomatul a mentionat, cu acest prilej, faptul ca alternativele care ar fi putut atinge deficitul impus de acordul cu Fondul nu erau multe, avand in vedere situatia Romaniei.

Traian Basescu: "Din 2013, Romania nu-si va mai putea apara spatiul aerian, deoarece nu a fost capabila sa achiziti... Comisia juridica a albit-o pe Anastase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x