Antena Căutare

Andrei Marga are o relatie personala cu Angela Merkel: A venit in Romania, cu rucsacul, in Fagaras si la Mamaia

Ministrul Afacerilor Externe in Cabinetul Ponta si fostul ministru al Invatamantului, Andrei Marga a declarat ca relatia sa personala cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ar putea fi folosita in politica externa. "Nu vreau sa supraevaluam importanta relatiilor personale, dar oricine a practicat, s-a implicat in politica externa, stie bine ca si aceste relatii conteaza. Speram sa le si putem folosi", a explicat Marga.

Andrei Marga a mai precizat ca, dincolo de vizitele facute in ultimii ani, cancelarul german cunoaste Romania din tinerete, cand a venit de doua ori in excursii "cu rucsacul in spate".

"Are un trecut de calatorii in Romania, ca studenta cu rucsacul mergea in Muntii Fagaras. Mai tarziu, tot cu rucsacul in spate, stiti bine ca tinerii germani calatoresc mult, a fost la Mamaia, deci stia bine Romania concreta, terestra sa spunem asa. In calitatea sa de acuma, a cunoscut si Romania politica", a declarat Marga.

In toamna anului 2010, in cadrul unei vizite in Romania, Angelei Merkel i-a fost acordat titlul de "Doctor honoris causa" al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca de catre rectorul acesteia la acel moment, Andrei Marga.

Foto: Oficiul de Presa si Informatii al Guvernului Federal

Premierul Ponta a numit secretar la Justitie un fost coleg al ministrului... Antonescu: Basescu nu si-a ciuruit adversarii politici, ci milioane de compatrioti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x