Antena Căutare

Angajari "de criza" la Senat

Intr-o perioada in care reducerea cheltuielilor este subiectul principal in toate institutiile de stat, Senatul sfideaza criza si scoate la concurs nu mai putin de 18 posturi de consilieri, experti parlamentari sau soferi.

Asta in conditiile in care angajarile la stat sunt blocate anul acesta, Guvernul dand la inceputul anului o ordonanta de urgenta in acest sens. Culmea este ca aceiasi senatori se plang ca bugetul nu le asigura acoperirea tuturor cheltuielilor de personal pana la sfarsitul anului.

Intr-o discutie avuta in Biroul Permanent saptamana trecuta, chestorul Radu Rusanu a avertizat ca, asa cum arata executia bugetara pana la sfarsitul lunii aprilie, exista riscul ca salariile functionarilor sa nu mai poata fi platite in ultimele luni ale anului. "Executia bugetara arata ca pentru lunile noiembrie si decembrie nu mai exista bani pentru plata salariatilor personalului Senatului.

Exista pentru senatori, dar nu exista pentru personalul aferent Senatului", le-a dat vestea membrilor Biroului Permanent Rusanu, conform stenogramei sedintei respective. Discutiile au vizat gasirea de solutii pentru reducerea cheltuielilor, de la reducerea cotei de carburant pana la filtrarea stricta a deplasarilor externe. Concluzia?

Mircea Geoana: "Ceea ce stim ca se va intampla se va intampla, va fi un an economic, financiar si bugetar deosebit de dur. Este un lucru pe care daca nu-l intelegem inseamna ca nu stim in ce lume traim. De aceea vom fi obligati sa ne uitam mult mai parcimonios si mult mai atent la tot ce inseamna cheltuieli, ca sunt de bunuri si servicii, ca sunt cheltuieli legate de fondul de salarii sau fondul de deplasari in strainatate."

Tot articolul, in Jurnalul National

Voinescu: In sufletelul sau robust si roz, Ponta adora comunismul, dar pare mai mult decat un comunist... VEZI "conturile" demnitarilor din Guvernul Boc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x