Antena Căutare

Antonescu face curatenie pe criteriul "Orban" in PNL

Liderul PNL Crin Antonescu a trecut la decapitarea liderilor interimari care au sustinut candidatura adversarului Ludovic Orban la sefia partidului in cadrul ultimului Congres.

Mai multi lideri interimari care conduceau filialele Arad, Dambovita, Ialomita, dar si cei aflati in fruntea organizatiilor de sector 2,3 si 5 au fost schimbati din functii in cadrul sedintei Comitetului Executiv national de luni, pe motiv ca rezultatele si performantele electorale obtinute in ultimul timp nu justifica pastrarea lor.

Orban reactioneaza
Ludovic Orban il acuza insa pe Antonescu ca de fapt a dorit sa sanctioneze delictul de opinie al acestora, care au preferat sa aiba o alta optiune de vot la Congres.

Potrivit fostului prim-vicepresedinte, explicatia lui Antonescu cu privire la lipsa de performanta a liderilor interimari schimbati nu sta in picioare de vreme ce mai toate filialele respective au obtinut un plus de minimum 5 procente la prezidentiale fata de ultimele alegeri parlamentare, iar filialele de sector sanctionate s-au plasat in top 10 ca rezultate la scrutinul prezidential.

Crin se justifica
"Cautam formule mai corente si mai eficiente acolo au existat formule care au generat tensiuni. Partidul nu mai poate sa mearga pe logica intrigilor, pe logica micilor impacari, trebuie sa mearga pe logica performantelor electorale. Trebuie sa mergem in filiale pentru a obtine increderea si voturilor romanilor atat cat vom putea", a incercat sa explice presedintele PNL, Crin Antonescu logica schimbarilor de interimari dictate in Comitetul Executiv National a partidului.

Fostul primvicepresdinte PNL, Loduvic Orban are insa o alta versiune asupra resorturilor care au facut ca o buna parte din liderii interimari de filiale care i-au sustinut candidatura la sefia partidului sa fie schimbati astazi din functii.

"Se fac vinovati de delict de opinie, de a fi fost impotriva listei si alaturi de mine la Congres. Decizia CNEx este neadreapta deoarece nu tine cont de eforturile depuse de colegii mei, de perfeormnatele electorale de la alegerile prezidentiale. Se statueaza sanctionarea delictului de opinie la nivel national" a sustinut Orban.

El a dat exemplul liderului organizatiei PNL de Sector 2, Dragos Dinca, care a scos locul 4 pe tara la ultimele prezidentiale, dar a fost inlocuit din functie. Intr-o situtie similara se gaseste si Dan Meran, lider interimar al PNL Sector 5, organizatie care s-a plasat pe locul 7 pe tara la ultimul scrutin electoral.

"Celelalte filiale au reusit o crestere electorala fata de la parlamentarede minimum 5 procente. Consider ca pentru a atinge obiectivul de 30% asumat la ultimul Congres nu trebuie sa-i consideram adversari pe cei care au votat altfel la Congres, ci pe cei care fac parte din camarila portocalie" a conchis Orban.

PNL, PSD si PC au boicotat consultarile privind modificarea Constitutiei... Catarama a fost dat afara din PNL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x