Antena Căutare

Antonescu sau Orban? PNL isi alege liderul

Timp de doua zile, 1400 de delegati liberali vor avea de ales intre pastrarea vechiului statut al partidului, sustinuta de Ludovic Orban, si moţiunea propusa de actualul presedinte de partid Crin Antonescu, principalii candidati la sefia acestui partid. Cel de-al treilea candidat la sefia PNL, afaceristul Viorel Catarama, nu este luat in serios de catre colegii sai liberali.

Congresul a inceput astazi iar alegerile vor avea lo maine, cand se va sti daca Antonescu va ramane sau nu in functie.

Cei doi fosti aliati, Antonescu si Orban, se confrunta in prezent pentru o miza practica: modalitatea de alegere a conducerii partidului - pe lista sau uninominal, prima varianta amenintand scaunul de prim-vicepresedinte detinut in prezent de Orban si sporind puterile viitorului presedinte de partid.

In functie de votul Congresului, unul din cei doi adversari va ramane doar cu calitatea de simplu membru PNL. Favorit este dat Antonescu. Votul pozitiv dat joi dat de Delegatia Permanenta in favoarea introducerii sistemului de vot pe liste si a procedurii de alegere in sistem de motiuni ar putea prefigura rezultatul din prima zi de Congres.

Surse liberale dau deja ca certa victoria lui Antonescu al carui proiect este sustinut deschis de mai bine de 30 de filiale. Potrivit surselor citate, Orban nu se poate baza decat pe votul a maximum 400 de delegati. Un rol important in ecuatia de putere il va avea si Calin Popescu Tariceanu, mai ales ca el nu se va mai regasi in conducerea PNL decat în calitate de invitat permanent ca fost lider al partidului.

Crin Antonescu propune si introducerea unui nou aliniat care se refera la "obligativitatea" ca membrii activi sa isi plateasca lunar cotizatia, membrii simpatizanti urmand sa plateasca o cotizatie lunara numai in cazul in care doresc sa devina membrii activi.

Mai mult, Antonescu propune ca liberalii care nu isi achita cotizatiile la zi nu isi pot depune candidaturi la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale.

Scutul anti-racheta: Trei baterii interceptoare, in Romania... Crin Antonescu a fost reales presedinte al PNL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x