Antena Căutare

"Anul parlamentar" incepe cu o demisie si o schimbare de barca

Prima sesiune ordinara a Parlamentului din acest an a inceput cu greva anuntata de liderii USL dar si cu o demisie si o schimbare de partid. Deputatul Dan Ilie Morega a plecat din UNPR, deputatul PNL Nicolae Jolta a sarit in "barca" Puterii, intrand in PDL.

Decizia deputatului Ilie Morega de a demisiona din UNPR vine la o zi dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anuntat ca pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare primita de acesta in dosarul sponsorizarilor "constituie un avertisment suficient". Pe de alta parte, Paul Pacuraru, fostul ministru liberal al Muncii, si Dan Ilie Morega au fost achitati, in 19 decembrie 2011, de catre Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in procesul in care erau acuzati de fapte coruptie, decizia fiind definitiva.

Potrivit DNA, in perioada septembrie 2005 - martie 2007, Morega Dan Ilie, in calitate de presedinte al filialei Gorj a PNL, si-a folosit influenta si autoritatea pentru a obtine foloase necuvenite pentru partid. Aceste foloase au fost pretinse de la persoane care conduceau institutii publice sau societati comerciale cu capital integral de stat si au constat in sume de bani destinate finantarii campaniei pentru alegerile europarlamentare programate sa inceapa initial la data de 13 aprilie 2007.

In ceea ce priveste trecerea lui Nicolae Jolta de la PNL la PDL este a doua lovitura pentru organziatia PNL Bihor, dupa ce si presedintele Consiliului Judetean Bihor, Radu Tirle, demis din functia de vicepresedinte al PNL Bihor, si-a manifestat apropierea fata de PDL.

Foto: Intactimages

FMI are dubii in ceea ce priveste privatizarea caselor de sanatate... Cristian Preda (PDL): Trebuie gasit urgent un premier independent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x