Antena Căutare

Apocalipsa dupa Boc si Basescu

Un euro care se apropie galopant de 4,4 lei, salarii taiate cu 25%, TVA unitara de 24%, preturi aruncate in aer, inflatie, somaj, declin economic. Tavalugul va porni peste doua zile si va culmina la iarna, cand va fi eliminata si subventia la caldura si facturile la intretinere se vor dubla.




Pentru ca judecatorii Curtii Constitutionale le-au luat placerea de a face economii din maruntisul pensionarilor, s-au razbunat marind TVA, astfel incat de la 1 iulie sa-i faca sa vina singuri sa depuna cei 15% in fantomaticul fond de solidaritate al Guvernului. Un cinism care nu are nimic de-a face cu rolul unui guvern de a-si proteja cetatenii. Si asta in numele arhicunoscutei crize care, bineinteles, nu-i a noastra, e a altora.

Nu stim cat de mult va conta acest argument cand va veni ziua pensiei sau cea de salariu. Romanii trebuie sa-si imparta banii: rate, intretinere, cosul zilnic, medicamente. Nu stim daca, atunci cand vor ramane fara o para chioara in buzunare, vor injura "criza de imprumut" sau pe guvernantii care nu au stiut sau nu au vrut sa ia masurile care trebuie.

Constitutia prevede, intre altele, ca "statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent". Pare de science-fiction, dar asta scrie in Legea fundamentala a tarii, la articolul 47. E un articol special dedicat nivelului de trai. Nivel de trai care dupa 1 iulie va fi exact dupa chipul si mintea guvernantilor.

Tot articolul, in Jurnalul National

"AMR" doua zile: Parlamentul a votat taierea salariilor bugetarilor si a pensiilor speciale... Boc: Peste 59.000 de bugetari vor fi concediati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x