Antena Căutare

Baconschi: Daca premierul imi cere, demisionez fara niciun fel de problema

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este dispus sa isi prezinte demisia daca premierul ii va cere acest lucru pentru intarzierea aderarii Romaniei la Spatiul Schegen. Declaratia a fost facuta miercuri seara, la doar cateva ore dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat ca isi asuma raspunderea politica pentru acest esec in plan extern, dar numai pentru ca este seful statului si ca altcineva trebuie sa faca acest gest.

"Daca prim-ministrul imi cere acest lucru, demisionez fara niciun fel de problema, daca eu sunt considerat vinovat pentru problemele legate de MCV (n.r. Mecanismul de Cooperare si Verificare) si acum de Schengen",

Ministrul a mai spus ca a gestionat, ca ministru, problemele legate de implementarea aquis-ului Schengen.

"Deci, nu am, ca minister, nicio legatura cu MCV-ul (...), exista o coresponsabilitate a intregii societati romanesti fata de intarzierea termenului de acces la Schengen", a mai spus Baconschi.

Cu cateva ore inainte de declaratia ministrului, si presedintele Traian Basescu si-a asumat esecul. A gasit insa si justificari.

"Eu imi asum responsabilitatea politica a intarzierii accesului Romaniei in Spatiul Schengen, pentru ca sunt seful statului si cineva trebuie sa isi asume aceasta responsabilitate. In acleasi timp, este evident ca marile noastre probleme sunt cantonate in zona justitiei si trebuie sa ne asumam si sub presedinte, fiecare trebuie sa ne asumam responsailitatile pe care le avem", a declarat, miercuri, Traian Basescu.

Liderii politici ai Opozitiei sustin ca asumarea esecului presupune cel autin o demisie.

Foto: Intactimages

Traian Basescu intoarce armele impotriva Germaniei... Corneliu Vadim Tudor, cu mana in ghips, dupa evacuarea sediului PRM...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x