Antena Căutare

Barroso saluta semnarea acordului privind frontiera Romaniei cu Republica Moldova

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a salutat, luni, in discursul rostit la Summit-ul Dunarii, semnarea, in cursul acestei zile, a acordului privind frontiera Romaniei cu Republica Moldova.

"Salut cu mare caldura semnarea, azi (luni - n.r.), a Tratatului de frontiera dintre Romania si Republica Moldova. Este un excelent exemplu al lucrurilor care pot fi realizate atunci cand exista un interes reciproc",


Presedintele CE a precizat ca este constient ca exista si alte initiative de imbunatatire a relatiilor de vecinatate mai ales in regiunea Balcanilor de Vest.

Presedintele Traian Basescu declara, in 17 octombrie ca nu exclude posibilitatea incheierii cu puterea pro-europeana de la Chisinau a unui acord de reglementare a traficului la frontiera de stat cu R.Moldova, "pentru a le lua comunistilor argumentul Romania vrea sa acapareze R. Moldova".

Cu cinci zile inainte de declaratia sefului statului, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si presedintele Comsiei de politica Externa din Senat, Titus Corlatean, s-au pronuntat in favoarea semnarii unui acord privind frontiera cu Republica Moldova, ambii precizand ca textul documentului este aproape finalizat.

Foto: ec.europa.eu

Victor Ponta nu este deranjat de atacurile lui Crin Antonescu la adresa lui... Premierul bulgar, despre Schengen: Romania si Bulgaria trebuie sa ceara sprijin PE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x