Antena Căutare

Basescu a trimis o scrisoare catre PSD si PC, pentru a cere validarea noilor membrii ai CSM

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare liderilor PSD si PC, in care le solicita luarea unei decizii in privinta validarii noilor membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca Traian Basescu are o problema cu judecatorii din CSM numai din cauza faptului ca nu au iesit cei pe care ii dorea el.

"Judecatorii si procurorii se aleg intre ei. E adevarat, inteleg ca nu s-au ales cei pe care ii vroia domnul Basescu sau un alt partid politic, dar e bine ca nu au iesit cei pe care ii vroia domnul Basescu. Membrii CSM trebuie sa fie independenti, nu trebuie sa asculte de acesta", a estimat Ponta

Presedintele social-democratilor a precizat ca, in urma unor consultari cu presedintele PNL, Crin Antonescu, a carui parere este identica, a decis ca miercuri sa fie dat votul pentru toti membrii noi alesi in CSM, in Senat.

In acelasi timp, presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat ca este pentru independenta justitiei si ca vede in opozitia presedintelui fata de numirea noilor membri o incercare de a controla institutia.

"Din cate inteleg eu, presedintele Traian Basescu nu are o problema cu votul din Senat, ci cu modul de alegere a membrilor CSM. Presedintele spune ca acest mod de alegere este invalidat de una din instantele judecatoresti, insa CSM este una din putinele institutii care nu este controlata de putere in acest moment", a declarat Daniel Constantin.


Legea Salarizarii, asumata de Guvern. PNL depune contestatie la CCR... Emil Boc a invitat, marti, sindicatele si patronatele pentru discutii la Palatul Victoria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x