Basescu ataca dur CSM: Birocrati prafuiti. M-am saturat de sensibilitatile lor excesive

Traian Basescu a criticat, in cadrul unui interviu la postul public de televiziune, reactia CSM dupa publicarea, de catre Comisia Europeana, a raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

"Este reactia unor birocrati prafuiti" a declarat seful statului, afirmand ca s-a "cam saturat" de "sensibilitatile excesive" ale celor din CSM si a mentionat ca seful statului nu poate fi impiedicat sa-si exprime puncte de vedere, "cu atat mai mult cu cat acestea reflecta corect niste realitati ale justitiei", informeaza Mediafax. Presedintele Romaniei a explicat ca raportul CE prezinta 17 puncte, recomandari, pentru ca justitia din Romania sa respecte angajamentele pe care si le-a luat in 2006, iar magistratii nu au de facut altceva decat sa indeplineasca exigentele acestor 17 puncte.

"Daca vor sta sa dezbata o strategie cu societatea civila si intre ei si sa-si dea cu parerea, ne prinde anul viitor si vor fi, asa cum sunt responsabili de problemele pe care le avem cu accesul in Schengen, vor fi responsabili si de prelungirea mecanismului sau introducerea altui mecanism" a spus seful statului.

Intrebat despre reacția CSM, Traian Basescu a raspuns ca a recomandat sa fie indeplinite cele 17 recomandari ale CE si nu asteapta un raspus. Presedintele a continuat spunand ca spera ca magistratii "sa inceteze sa mai aiba reactii"

"Sunt trei puteri: executiva, legislativa, judecatoreasca. Toate aceste trei puteri au in varf pe unul care se numeste seful statului. Nu-l pot impiedica pe seful statului sa-si exprime puncte de vedere, cu atat mai mult cu cat acestea reflecta corect niste realitati ale justitiei. M-am cam saturat de sensibilitatile lor excesive" a declarat Traian Basescu.

sursa: Antena3.ro

Ultimele știri