Antena Căutare

Basescu: E greu sa sustina cineva ca una am zis in campanie si alta am facut

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in timpul unei dezbateri pe tema reformei statului, ca nu poate fi acuzat ca a spus anumite lucruri in campania din 2009 si a facut cu totul altceva in timpul mandatului. Seful statului i-a invitat pe cei care fac astfel de afirmatii in presa sa analizeze toate discursurile sustinute in campanie.

"Vad in mass-media frecvent afirmatia "ce-a promis si ce face". Eu ii invit pe cei care au aceasta problema sa ia toate discursurile din campania din 2009. Toate, absolut toate au fost legate de reforma statului. Deja intelesesem dupa un mandat si dupa campania din 2009 ca Romania nu mai poate supravietui fara o reforma hotarata si puternica a statului", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a tinut apoi sa le aduca aminte celor care ii aduc astfel de critici, ca atat in timpul campaniei din primul tur de scrutin, cat si in campania din al doilea tur al prezidentialelor, era pusa in aplicare masura privind concediul obligatoriu neplatit.

"E greu sa sustina cineva ca una am vorbit in campanie si alta am facut in timpul mandatului. (...) Foarte multi au crezut ca reformarea statului este un simplu discurs politic, care nu este destinat implementarii", a mai spus Basescu.

Presedintele a facut aceste declaratii la dezbaterea cu tema "Reforma institutionala a Statului Roman. Statul asistential, statul minimal sau statul eficient?", organizata de Institutul de Studii Populare, in parteneriat cu Fundatia Konrad Adenauer. La dezbatere a luat parte si premierul Emil Boc.

In timpul discursului, seful statului a enumerat mai multe prioritati referitoare la reforma statului. Printre acestea, abordarea bugetului de stat, reforma fiscala, administratia locala, restructurarea aparatului de stat, a regiilor, precum si optimizarea serviciilor publice. Totodata, presedintele a vorbit despre necesitatea reformaii sistemului de educatie si de sanatate.

"Neglijarea sectorului educatie in reforma ar fi o mare greseala. Sper ca noua lege sa creeze si performanta, sa indeparteze si fabricile de diplome din peisajul educatiei romanesti si, mai ales, sa dea competente tinerilor", a spus Basescu.

"Reformarea statului inseamna si reformarea sistemului de sanatate. A existat o singura abordare: sistemul este subfinantat. Nu spun ca nu este asa, dar este esentiala eficientizarea costurilor din interiorul sistemului", a mai spus presedintele.

Sursa: Antena3

Boc: Noua alianta a opozitiei apara statul lui Ion Iliescu, un stat greoi si nereformat... Traian Basescu: "N-o sa mai platim alocatiile daca parintii nu-si scolarizeaza copiii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x