Antena Căutare

Basescu, la Chisinau, raspunde unei tinere care l-a intrebat despre unire: "Cereti-o si o vom face"

Pus in fata unei probleme legate de unirea Romaniei cu Republica Moldova, presedintele Traian Basescu a raspuns "Cereti-o si o vom face". Afirmatia a starnit ropote de aplauze  la intalnirea reprezentantilor societatii civile in Chisinau.

La evenimentul organizat de Ambasada Romaniei de la Chisinau au participat circa 250 de persoane, acesta fiind ultimul punct al vizitei oficiale in Republica Moldova a presedintelui Basescu.

O tanara prezenta la intalnirea presedintelui Basescu cu societatea civila din tara vecina a spus ca i se pare prea mult de asteptat pentru integrarea Republica Moldova in UE, momentul estimat fiind abia peste 10-15 ani. "Sa facem mai intai unirea si asa ne integram si in UE", a spus tanara, iar presedintele Romaniei a replicat: "Domnisoara, cereti-o si o vom face!". Afirmatia a starnit aplauzele celor participanti la intalnire.


De asemenea, seful statului a afirmat ca aderarea Republica Moldova la UE va fi o "reintalnire" a celor doua tari, asa cum a fost dupa Marea Unire de la 1918, informeaza Mediafax. "UE e locul in care ne vom reintalni, unde vom fi din nou impreuna, cum am fost dupa marea Unire. UE este locul in care frontierele dispar, in care toti circulam de la unul la celalalt, valorile fiecarui popor sunt valori ale UE, acolo unde de fapt toti dobandim o noua identitate, alaturi de cea originara, cea de cetateni europeni".

Foto: Intact Images

Ovidiu Silaghi, nominalizat pentru postul de ministru al Transporturilor... Traian Basescu: "Nu confirm ca Omar Hayssam a fost preluat din Siria"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x