Antena Căutare

Basescu, la summit-ul de la Seul: Avem obligatia sa imbunatatim securitatea instalatiilor nucleare

Traian Basescu a cerut imbunatatirea securitatii instalatiilor nucleare pe care fiecare tara le detine, in cadrul summit-ului de la Seul, care a avut loc luni seara.

"Acest summit marcheaza extinderea agendei cu problematica sigurantei nucleare. Aceasta tema a devenit stringenta dupa dezastrul de la Fukushima. Fukushima a generat neincredera opiniei publice in energia nucleara utilizata pasnic ca o solutie viabila. Angajamentul statelor la summit a fost legat de faptul ca avem obligatia sa imbunatatim securitatea instalatiilor nucleare pe care le detinem si sa convingem cetatenii ca nivelul de securitate si siguranta este atat de ridicat incat nu prezinta riscuri", a spus presedintele Romaniei.

Solicitarea vine pe fondul tragediei de la Fukushima, care, spune presedintele, a generat neincredera opiniei publice in energia nucleara utilizata pasnic ca o solutie viabila.


Foto: Intact Images

UPDATE! Mihail Boldea va fi incarcerat. ICCJ a confirmat mandatul de arestare... Theodor Paleologu a ratat sedinta PDL dupa ce i-a cazut lantul de la bicicleta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x