Antena Căutare

Basescu: "Maximul crizei a fost depasit!" Il crezi?

Presedintele Basescu anunta din nou ca ce e mai greu a trecut si ca economia Romaniei a depasit varful crizei. Presedintele a mai spus aceleasi cuvinte, in aproape acelasi context de cel putin doua ori pana acum.

"Sunteti mai pesimista decat mine. Spuneti criza maxima. Maximul crizei a fost depasit. Eu nu am facut aprecieri pana acum, acum va spun ca maximul crizei a fost depasit",


Nu este, insa, pentru prima data cand iesim din criza, in opinia presedintelui. Insa declaratiile lui Traian Basescu sunt contrazise de cifrele oferite de statistica. In trimestrul al treilea s-au inregistrat scaderi in aproape toate sectoarele de activitate. Constructiile, considerate motorul cresterii economice, sunt la pamant. Nici in comert sau productie industriala lucrurile nu stau mai bine.

Lucrurile stateau altfel inainte de aplicarea masurilor de austeritate. Comertul, de exemplu, avea cea mai mare pondere din PIB. Economia a luat-o la vale dupa ce guvernul a decis cresterea TVA la 24 la suta. Sectoare precum constructiile, comertul sau industria au intrat brusc in declin.

Cea mai mare scadere s-a inregistrat in domeniul constructiilor, considerat motorul cresterii economice: minus 28,5 la suta. Comertul cu amanuntul a scazut si el cu peste 7 procente.

Constructii - 28,5%
Comert - 10,5%
Industrie - 7,3%

Intr-o singura luna, adica din iunie pana in iulie, comenzile din industrie au fost cu peste 13 la suta mai putine. Si piata auto a inregistrat scaderi semnificative. Comertul cu autovehicule si motociclete s-a diminuat in iulie, cat si comparativ cu anul trecut.



Foto: Intactimages

Blaga: "Daca eram in locul lui Udrea nu mai ramaneam ministru"... Ministrul Educatiei vrea sa taie din fondurile destinate Academiei de Stiinte Medicale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x