Live acumAsia Express - Drumul comorilor (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

Basescu: Romania nu mai are, din 2013, capacitatea sa-si protejeze spatiul aerian

Seful statului a spus ca SUA aloca matematic sumele asumate international pentru aparare, in conditiile in care tarile europene nu fac acest lucru.

Romania nu mai are, din 2013, capacitatea sa-si protejeze propriul spatiu aerian pentru ca nu a fost in masura sa contracteze achizitionarea de avioane care sa inlocuiasca MiG-urile, a declarat, aseara, la TVR, presedintele Traian Basescu.

Seful statului a mentionat ca este greu de gasit vinovati in legatura cu acest lucru.

"Romania, din 2013, nu mai are capacitate sa-si protejeze propriul spatiu aerian pentru ca nu am fost in masura sa contractam necesarul de avioane care sa poata inlocui MiG-ul 21 Lancer. Este o realitate a noastra", a spus Basescu.

El a facut declaratia in contextul in care a spus ca SUA aloca matematic sumele asumate international pentru aparare, in conditiile in care tarile europene nu fac acest lucru.

Seful statului a spus ca Romania va trebui sa recunoasca faptul ca nu poate sa-si respecte obiectivele de alocare asumate pentru modernizarea armatei.

"Niciun stat european, aproape, nu mai respecta angajamentele de alocare bugetara pentru modernizarea armatei", a spus Basescu.

Presedintele a precizat insa ca Romania si-a respectat celelate angajamente, cum ar fi cele legate de participarea militara in teatre de operatiuni.

El a mentionat ca Romania va reglementa aceasta situatie, in ceea ce o priveste, cand se va redresa economic.

Basescu a spus ca a discutat acest lucru cu Secretarul General al NATO, iar acesta a fost in postura de a lua act, fiindca discuta cu un sef de stat.

Recomandari