Antena Căutare

Basescu: Statele aflate in mare dificultate financiara cedeaza foarte mult din suveranitate

Presedintele Traian Basescu le-a explicat, luni, parlamentarilor majoritatii, impreuna cu premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, situatia bugetului actual si masurile necesare care trebuie sa fie luate pentru primirea transei a treia din acordul FMI.

In perceptia sefului statului, parlamentarii puterii vor sprijini masurile guvernamentale deoarece sunt luate pentru apararea interesului si suveranitatii nationale. Presedintele a mai abordat cu parlamentarii prezenti la discutie si problema numirilor in teriroriu si a implementarii legislatiei aflate in vigoare.

"In primul rand am considerat ca am obligatia ca, impreuna cu premierul si ministrul de Finante, sa explicam grupurilor parlamentare care sustin guvernul acordul cu FMI, UE si Banca Mondiala. Am tinut sa fac cateva remarci legate de modul in care se fac numirile in teriroriu si de cum alianta implementeaza legislatia in vigoare. Perceptia mea este ca va fi sustinere pentru acest program pentru ca este in interesul national", a declarat Traian Basescu.

Seful statului considera ca situatia din Romania este mai putin grava decat cea din alte state aflate in zona euro si ca nu trebuie sa cedam din suveranitate pentru a ne achita datoriile.

"Daca suntem corecti, Romania este departe de a fi in categoria tarilor care sunt in cea mai mare dificultate. Sunt alte tari din zona euro in situatii mult mai dificile (...) Consider ca acest program este un program care sa ne mentina suveranitatea. Am observat ca statele care au ajuns in mare dificultate financiara cedeaza foarte mult din suveranitate pentru a-si plati datoriile" a declarat, dupa intalnirea cu parlamentarii coalitiei, presedintele Traian Basescu.

Presedintele a mai precizat ca a prezentat parlamentarilor situatia actualului buget, fondurile si destionatia lor.

"Apreciez esentiala transpertenta acordurilor pe care le avem cu FMI cu UE si cu Banca Mondiala. In acest sens am lasat exemplare ale acestor documente sa fie multiplicate si distribuite si informatii cu privire la situatia bugetului. Putini stiau ca 26% se duce pe sistemul social, 27% se duce pe salariile din sectorul bugetar, dar foarte putini stiau ca din bugetul de stat se platesc 10 miliarde de euro datorii si dobanzi facute in perioada 2007-2008", a aratat seful statului.

PNL bate in retragere: PSD poate depune motiune de cenzura si singur daca tot a facut-o singur... Inculpatii in cazul "Voicu" au ajuns la DNA pentru prezentarea materialului de urmarire penala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x