Antena Căutare

Boc discuta codul fiscal cu ministrii Finantelor si Muncii

Ministrul Muncii si cel al Finantelor au fost convocati de urgenta de premierul Emil Boc. Cei trei discuta la Palatul Victoria despre proiectul de modificare a Codului Fiscal si legea salarizarii unice.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede ca, incepand cu 1 ianuarie 2011, persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale aproape duble. Vor creste contributiile la fondul de pensii, pentru asigurarile de sanatate si cele pentru somaj. Toate acestea cumulate ar putea ajunge pana la 35,26 %.

Proiectul de modificare a legii privind Codul Fiscal s-ar putea sa nu ii vizeze insa pe beneficiarii drepturilor de autor, care ar urma sa ramana cu sarcina de a vira doar 16,5% la CAS. De asemenea, contributiile datorate vor fi retinute la sursa.

Varujan Pambuccian sustine ca lipsa unei decizii politice pe tema contributiilor sociale afecteaza si sistemul de declaratii online, promis de Emil Boc pana la 25 septembrie, scrie Gandul. Mai mult, deputatul, care lucreaza alaturi de Ministerul Comunicatiilor la sistemul de depunere a declaratiilor fiscale pentru venituri din activitati independente, se asteapta la o serie de atacuri informatice.

Borbely: "Programele Rabla si Casa Verde vor continua si anul viitor"... Silviu Prigoana a revenit in PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x