Antena Căutare

Boc: Geoana a sfidat Constitutia si a incalcat regulamentele!

Mircea Geoana, in calitate de presedinte al Senatului, a "sfidat Constitutia" si a incalcat regulamentul acestei Camere, declara premierul Emil Boc despre seful Senatului, care e vizat de tentativa actualei majoritati de revocare din functie.

"Nu se poate ca presedintele plenului Senatului sa nu supuna votului un act care a trecut prin Biroul Permanent. Eu cred ca Mircea Geoana sfideaza Constitutia printr-un astfel de comportament si prin incalcarea regulamentului activitatilor in Senat", a afirmat Boc.

Premierul a apreciat ca senatorii vor gasi o modalitate prin care regulamentul Senatului sa fie aplicat, dar si sa fie respectate drepturile plenului de a spune un punct de vedere cu privire la diferite decizii sau acte ale Senatului.

"Colegii senatori vor gasi cai sa repuna in functie regulamentul Senatului, dar si sa se respecte drepturile plenului de a se exprima cu privire la o decizie sau un act", a mai spus Boc.
Liderul grupului independentilor din Senat, Liviu Campanu, a cerut, miercuri, in deschiderea sedintei de plen a Senatului, introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din functia de presedinte al Senatului a lui Mircea Geoana, semnata de 58 de senatori PDL, UDMR si independenti.

Geoana a declarat "inadmisibila" solicitarea privind revocarea sa din functia de presedinte al acestei Camere, mentionand ca nu va supune votului plenului introducerea pe ordinea de zi. Lucrarile Senatului au fost curand confiscate de problemele de procedura si de pauzele de consultari fara a se mai reusi intrarea pe ordinea de zi convenita in Biroul Permanent. Interventiile de la tribuna Senatului au continuat si, in cele din urma, in jurul orei 13.30, presedintele Senatului a declarat inchisa sedinta plenului de miercuri.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intact Images

Excluderea lui Catarama, pe mana unui "pensionar” din PNL... Se repeta scenariul din 2005? Disputa pe scaunul lui Geoana ar putea bloca un an lucrarile Senatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x