Antena Căutare

Boc: Lasam nemajorate taxele si punem accent pe relansarea economica. Salariul minim va fi 600 RON

Premierul Emil Boc a reiterat, in urma intalnirii cu reprezentantii patronatelor, de vineri, ca in perioada de criza majorarea TVA-ului nu reprezinta o solutie. Boc a declarat ca guvernul opteaza in continuare pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel incat deficitul bugetar sa fie pastrat la 6,8%. Premierul a precizat ca sunt doua cauze majore care au determinat alegerea acestei variante: existenta unor derapaje in ceea ce priveste politica salariilor si a pensiilor, in 2007 si 2008, si criza economica internationala.

"Tariceanu si Vosganian au oferit bugetarilor cadouri otravite care se intorc impotriva noastra", a declarat Boc.

"Trebuie sa ajungem sa platim salariile si pensiile din ceea ce producem, nu din imprumuturi. De aceea, spun ca am ales raul cel mai mic", a declarat premierul.

Boc a mai spus ca majorarea TVA-ului ar fi insemnat compromiterea sanselor de relansare a activitatii economice bazate pe sectorul privat.

Potrivit premierului Emil Boc, va fi modificata legea achizitiilor publice, va fi adoptata legea parteneriatului public-privat si se va realiza impozitarea suplimentara incepand cu cea de-a doua proprietate. Premierul a adaugat ca se vor mari si accizele la produsele de lux.

In plus, premierul a spus ca nici un salariat nu va avea un salariu mai mic de 600 RON, iar alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap si cele pentru veteranii de razboi nu vor fi reduse.

VEZI "conturile" demnitarilor din Guvernul Boc!... PSD face corp comun cu sindicatele: Actiunile politice, in pas cu miscarile de protest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x